Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα σταθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην κατηγορία των 86κ. στην ελευθέρα πάλη. Η νίκη του στο δεύτερο μικρό τελικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 σήμανε το όγδοο μετάλλιο για την Ελλάδα, με το οποίο έφτασε τη συγκομιδή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996. 

Ωστόσο, για την πάλη το μετάλλιο έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι το πρώτο που λαμβάνει έπειτα από 20 χρόνια. Στις 25 Αυγούστου του 2004, στην Αθήνα, ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν νίκησε τον Ουκρανό Ολέκσι Βακουλένκο 6-1 στα σημεία και κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία των 55κ. της ελληνορωμαϊκής πάλης. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τρίτο στην ελευθέρα 

Η ελληνική πάλη κατακτά συνολικά το 12ο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεχωρίζει, φυσικά, η διοργάνωση του Λος Άντζελες, το 1984, όταν ο Μπάμπης Χολίδης πήρε το χάλκινο στην κατηγορία 57κ. της ελληνορωμαϊκής και ο Δημήτρης Θανόπουλος το ασημένιο στα 82κ., επίσης για την ελληνορωμαϊκή. Ήταν τα μόνα μετάλλια που είχε πάρει η Ελλάδα στη διοργάνωση.




Ο Χολίδης, όπως και ο σπουδαίος Πέτρος Γαλακτόπουλος το 1968 και το 1972 (με το χάλκινο στα 70κ. και το ασημένιο στα 74κ. της ελληνορωμαϊκής αντιστοίχως), κατέκτησε το χάλκινο και στη Σεούλ, το 1988. 




Η μεγαλύτερη στιγμή της ελληνικής πάλης, παρά την επιτυχία του Κουρουγκλίεφ, παραμένει το χρυσό μετάλλιο που πήρε ο Στέλιος Μυγιάκης στην κατηγορία των 62κ. της ελληνορωμαϊκής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας. Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο στην ελευθέρα, έπειτα από εκείνο του Γιώργου Χατζηιωαννίδη (62κ.) στη Μόσχα και του Αλέξανδρου Καρντάνοφ (54κ.) το 2000 στο Σίδνεϊ.