Τέσσερις αγώνες, ένας που σταμάτησε στα 50 δευτερόλεπτα, άλλοι τρεις με 5-0 στα σημεία: αυτή ήταν η αγωνιστική πορεία του πιο πολυσυζητημένου προσώπου των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου, Ιμάνε Κελίφ, προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 66κ. στην πυγμαχία. 

Μετά την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι, η οποία αποχώρησε νωρίς στην αναμέτρησή τους, ξέσπασε για το φύλο της Αλγερινής και έπειτα ζήτησε συγγνώμη, οι υπόλοιπες αντίπαλοί της έμοιαζαν να αποδέχονται την Κελίφ. Η χαμογελαστή Κινέζα Γιανγκ Λιου, "ασημένια" ολυμπιονίκης, έβγαλε με μεγάλη ευχαρίστηση τη σέλφι των νικητριών. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απόλυτη ισορροπία στα χρυσά μετάλλια

Δεν έλειψαν, άλλωστε, τα χρυσά μετάλλια από την Κίνα. Εξάλλου, κατέκτησε ένα από τα πλέον σίγουρα των Αγώνων, αυτό του ομαδικού στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Από το 2008, που μπήκε το αγώνισμα, μόνο Κινέζοι νικούν. Αυτήν τη φορά αντίπαλος ήταν η Σουηδία του φιναλίστ στο απλό, και αθλητή του Ολυμπιακού, Τρουλς Μόρεγκαρντ, αλλά ηττήθηκε 3-0. Το ίδιο κάνουν και οι Γυναίκες, που το Σάββατο 10 Αυγούστου αντιμετωπίζουν στον τελικό την Ιαπωνία. 

Η Κίνα κατέκτησε ακόμα ένα μετάλλιο στις καταδύσεις, με την Γιγουέν Τσεν, που έκανε το νταμπλ, αφού επικράτησε στα δύο αγωνίσματα των 3μ., της συγχρονισμένης και του βατήρα. Επιπλέον, η Γιου Γου κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των 50κ. στην πυγμαχία. 

Θα μπορούσε να έχει κι άλλο, αν δεν έχανε στον τελικό του χόκεϊ επί χόρτου Γυναικών από την Ολλανδία στα πέναλτι (1-1 κ.δ., 3-1 πεν.). 

Οι ΗΠΑ, από τη μεριά τους, πήραν δύο στο στίβο, με τους Ρέι Μπέντζαμιν στα 400μ. με εμπόδια και την ομάδα 4Χ100μ. Έτσι, η διαφορά των δύο χωρών σε χρυσά είναι... μηδέν, αφού αμφότερες έχουν 33. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3bk8xcwzg6h)
Οι Αμερικανοί βασίζονται, πλην στίβου, στις δύο ομάδες του μπάσκετ, που παίζουν στους τελικούς, αλλά και εκείνη του βόλεϊ Γυναικών. Η Κίνα έχει μία αθλήτριά της σε τελικό της πυγμαχίας. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα, αν και θα κριθεί στο νήμα. 

Φυσικά, προηγούνται στα συνολικά μετάλλια, αν και την Παρασκευή οι Κινέζοι κατέκτησαν δύο περισσότερα. Οι Αμερικανοί έχουν συγκεντρώσει 111, έναντι 83 των Ασιατών. 


Δείτε εδώ τον πίνακα των μεταλλίων.