Ένα παιχνίδι για την παραμυθία της εθνικής πόλο Γυναικών, που τιμά το ταξίδι της, ένας τελικός της Ελίνας Τζένκο στο ακόντιο, που μπορεί να φέρει το ένατο μετάλλιο και έναν Ιωβηλαίο για την αθλητική Ελλάδα, και το ελεύθερο πρόγραμμα της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου, οι οποίες χρειάζεται να είναι άψογες για να μπορέσουν να πετύχουν το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα περιέχει η προτελευταία αγωνιστική ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο: Δώστε τα όλα, δεν ξέρετε αν θα ξαναρθεί


Η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών αντιμετωπίζει τον Καναδά για τις θέσεις 7-8 του τουρνουά και προφανώς θέλει να κλείσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το "ροζ” φύλλο. Η “γαλανόλευκη” πέτυχε, απέναντι στη Γαλλία, τη μόλις τέταρτη νίκη της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από εκείνες με το Καζακστάν, τη Ρωσία και την Αυστραλία στη διοργάνωση του 2004.

Αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα, όπως και να έχει. Γι' αυτήν πρέπει να παίξουν με επιθυμία. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30cx15wge2p)
Από τις 24 Αυγούστου του 2004 είχε να νικήσει η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη. Μόνο η συμμετοχή της “έσβησε” ένα μεγάλο κομμάτι από τις αποτυχημένες απόπειρες στα προηγούμενα ολυμπιακά τουρνουά. Επικρατώντας των Καναδών θα είναι έβδομη, ξεπερνώντας την ομάδα του Πεκίνου, το 2008. 

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος (πόλο Γυναικών). Η ώρα: 10:00. Το κανάλι: Δεν είχε προγραμματιστεί μετάδοση. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Η Τζένγκο παίρνει τη σημαία

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε βολή 63,22μ. στον προκριματικό του ακοντισμού Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μπαίνει στον τελικό μοιάζοντας να έχει φορμαριστεί ακριβώς την ώρα της μεγάλης στιγμής της.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 έχει τις δυνατότητες να φέρει το ολυμπιακό μετάλλιο, αν και η βολή που έκανε στον τελικό είναι η ένατη καλύτερη φετινή ανάμεσα στις συμμετέχουσες. Η 23χρονη ακοντίστρια θα ξεκινήσει όγδοη τις προσπάθειές της και πρώτιστος στόχος της είναι να βρίσκεται στην οκτάδα μετά το πέρας των τριών βολών της.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39mbpc68n5t)
Η ΕΟΕ περιμένει το αποτέλεσμά της, εξάλλου, για να αποφασίσει αν εκείνη ή η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης το βράδυ της Κυριακής, 11 Αυγούστου.

Η αθλήτρια: Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός, στίβος). Η ώρα: 20:30. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ολυμπιακοί Αγώνες, καλλιτεχνική κολύμβηση: Χρειάζεται τελειότητα

Με τη μουσική του Νίκου Τερζή, μια νέα σύνθεση, θα αγωνιστούν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου στο ελεύθερο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Το ζευγάρι του ντουέτου βρήκε το δίκιο του στην ένσταση που έκανε για το τεχνικό πρόγραμμά του και από την αρχική 13η θέση απογειώθηκε στην όγδοη, ένα νέο φυσικά πολύ ενθαρρυντικό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3blll0uqxll)
Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου πρέπει να αποδώσουν άψογα το πρόγραμμα, για να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ειρήνη και η Άννα-Μαρία Αλεξανδρή, το ζευγάρι της Αυστρίας, είναι δεύτερες στη βαθμολογία και μπορεί να πάρουν το μετάλλιο που η ΚΟΕ δεν θα το... γιορτάσει, όμως ένα κομμάτι του θα είναι ελληνικό.

Οι αθλήτριες: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Μαλκογεώργου (ντουέτο, καλλιτεχνική κολύμβηση). Η ώρα: 20:30. Το κανάλι: ΕΡΤ1.