To κορυφαίο αθλητικό event του πλανήτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στην τελική... ευθεία για την ολοκλήρωση τους και το "μενού" των σημερινών (10/08) αθλητικών μεταδόσεων έχει για ακόμη μια μέρα... άρωμα Ελλάδας και διεκδίκηση μεταλλίου. Από την Ελίνα Τζένγκο και τον τελικό του ακοντισμού γυναικών με στόχο το βάθρο, τον αγώνα της εθνικής πόλο γυναικών με τον Καναδά για τις θέσεις 7-8 μέχρι το ελεύθερο πρόγραμμα της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Φυσικά, αυτό που αναμφίβολα προσελκύει τα βλέμματα όλων των φίλων των μπάσκετ και όχι μόνο είναι ο σπουδαίος τελικός της Γαλλίας με την Team USA, με τις δυο ομάδες να είναι έτοιμες για τεράστια "τιτανομαχία" με φόντο την πολυπόθητη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου! Για το χάλκινο θα "παλέψουν" και οι Σερβία και Γερμανία που κοντράρονται στον μικρό τελικό.

Και τώρα... όλα για το χρυσό Γαλλία και ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ποιος θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου; Γαλλία ή ΗΠΑ; Η απάντηση θα δοθεί απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό που όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ και όχι μόνο θα συνδεθούν στους δέκτες τους για να τον παρακολουθήσουν. Η οικοδέσποινα Γαλλία παρά τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που έχει (ρήξη Φουρνιέ - Κολέ) και κόντρα στα προγνωστικά αφού το φαβορί για πρόκριση στον τελικό φάνταζε η Γερμανία, θα βρει μπροστά της την... παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς που δείχνει ότι το χρυσό φέτος προορίζεται για αυτήν!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3atxqnv8oeh)
Οι Αμερικάνοι μετά την δύσκολη πρόκριση στον τελικό που λίγο έλειψε να δούμε έναν παραλίγο θρίαμβο της Σερβίας στα ημιτελικά, κατάφεραν να δείξουν μέταλλο, πάνε φουλ για το... χρυσό το οποίο με το ρόστερ και το ταλέντο που έχουν η πλειοψηφία αναρωτιέται πως θα χαθεί! Κάπου εκεί ο Στεφ Κάρι... γελάει επειδή ξέρει! Η "δίψα" για το χρυσό στην Αμερική είναι τέτοια που μέχρι και ο θρύλος του NBA, Τσαρλς Μπάρκλεϊ δήλωσε πως αν οι Αμερικάνοι δεν καταφέρουν να πάρουν το χρυσό τότε δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί η... είσοδος στην χώρα! Ο Ματίας Λεσόρ πάντως τόνισε ότι εννοείται ότι οι Γάλλοι μπορούν να κερδίσουν τις ΗΠΑ στον τελικό!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aq8kb6x5sx)
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο μικρός τελικός καθώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία που είδε την οικοδέσποινα Γαλλία να την "λυγίζει" και να της στερεί την διεκδίκηση του χρυσού, η ομάδα που απέκλεισε και την εθνική Ελλάδος στα προημιτελικά, βρίσκει στον δρόμο της την εξαιρετική Σερβία η οποία έδειξε κόντρα στην Αμερική ότι μπορεί να δείξει τα... δόντια της σε κάθε αντίπαλο. Στόχος; Το χάλκινο μετάλλιο και φυσικά η "μάχη' αναμένεται συναρπαστική.

Με φόντο το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Τζένγκο θέλει να γράψει ιστορία στο Παρίσι

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελίνα Τζένγκο έχει καταφέρει να "λάμψει" με την παρουσία της και να διεκδικεί το πρώτο της μετάλλιο το οποίο αν έρθει θα είναι το ένατο για την Ελλάδα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με εντυπωσιακή βολή στα 63,22μ πήρε την απευθείας πρόκριση στον τελικό ακοντισμού γυναικών όπου σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα για να τα δώσει...όλα και να ανέβει στο βάθρο. Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι βλέπει τον εαυτό της στα μετάλλια!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39m0ep48sbt)
Με νίκη θέλει να αποχαιρετήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική ομάδα πόλο γυναικών η οποία αντιμετωπίζει τον Καναδά τον οποίο φιλοδοξήσει να κερδίσει για να κατακτήσει την έβδομη θέση. Στο τελευταίο της παιχνίδι, είχε ηττηθεί με 12-9 από την Ουγγαρία που σήμαινε και το άδοξο τέλος της από την φετινή διοργάνωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aonh3kcmt5)
Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου στο ελεύθερο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Το ελληνικό δίδυμο από την αρχική 13η θέση στο τεχνικό πρόγραμμά του, δικαιώθηκε και "εκτοξεύτηκε" στην 8η θέση και στόχος είναι να αποδώσουν άψογα το πρόγραμμα, για να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3blll0uqxll)

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

10:00 ΕΡΤ3 Ελλάδα – Καναδάς Πόλο Γυναικών Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024

11:35 ΕΡΤ2 ΗΠΑ – Ολλανδία Μικρός Τελικός πόλο Γυναικών Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024

12:00 ΕΡΤ3 Γερμανία – Σερβία Μικρός Τελικός Μπάσκετ Ανδρών Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024