Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους επέστρεψε μετά από 16 ολόκληρα χρόνια με πολλά όνειρα και "δίψα" για διάκριση! Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου είχαν μεγάλο στόχο το μετάλλιο, πήραν αγχωτική πρόκριση στα προημιτελικά όμως στην συνέχεια αν και κατέθεσαν την ψυχή τους δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Το τελευταίο που απέμενε για να "παλέψει" η "γαλανόλευκη" ήταν να αποχαιρετήσει την διοργάνωση με νίκη επί του Καναδά και να κατακτήσει την έβδομη θέση.

Και το κατάφερε και μάλιστα με εμφατικο τρόπο! Πέτυχε την δεύτερη νίκη της μετά από αυτήν κόντρα στην Γαλλία. Η Ελλάδα έδειξε την ανωτερότητα της, έβγαλε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, έκανε καλη "δουλειά" σε άμυνα και επίθεση και με τη νίκη της με 19-10 αποχαιρετά το Παρίσι τερματίζοντας στην έβδομη θέση του Ολυμπιακού Τουρνουά. Επόμενος στόχος φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες, εκεί όπου η Εθνική μας θα πάει με μεγάλες βλέψεις για μετάλλιο!

Απίστευτες στιγμές στο φινάλε της αναμέτρησης με τα συγκινημένα πρόσωπα των Ελληνίδων αθλητριών και της Αλεξίας Καμμένου να... μιλούν στις καρδιές των Ελλήνων! Η 7η θέση αποτελεί την δεύτερη καλύτερη που έχει σημειώσει η Εθνική πόλο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε κατακτήσει το ασημένιο το 2004 στην Αθήνα και στο Πεκίνο είχε αναδειχθεί 8η.

"Διέλυσε" τον Καναδά και αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα

Η Ξενάκη βρέθηκε από νωρίς σε μεγάλα... κέφια, άνοιξε το σκορ (1-0) στο ματς για την Ελλάδα και αν και ο Καναδάς πέρασε μπροστά με 2-1 στην συνέχεια με δικό της τέρμα ξανά από τα 2μ. ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. Το δεύτερο οκτάλεπτο εξελίθχηκε σε επιθετική... ραψωδία για τα κορίτσια της Καμμένου. Προηγήθηκαν με 4-2, είδαν τον Καναδά να μειώνει σε 3-4 όμως στην συνέχεια ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στην επίθεση και έπαιξαν καλή άμυνα. Σκόραραν τρία διαχοδικά γκολ, ενώ δεν δέχτηκαν κανένα και πήραν... αέρα τριών τερμάτων (7-4).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c2kza6nesp)
Παρ' όλα αυτά, ο Καναδάς έβγαλε αντίδραση μείωσε σε 7-5, και αν και η Ελλάδα πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με τρία τέρματα διαφορά (8-5), οι Καναδές είχαν απαντήσεις για να πλησιάσουν και να μειώσουν εκ νέου σε 9-7.  Η συνέχεια ήταν παράσταση για έναν... ρόλο. Η Ελλάδα ήταν ασταμάτητη σε άμυνα και επίθεση, από το 9-7 έκανε ένα απίστευτο σερί 5-0 και πέρασε μπροστά με 14-7 βάζοντας επί της ουσίας γερές βάσεις για πρόκριση από τα πρώτα λεπτά του τέταρτου οκταλέπτου. Το +7 έμελλε να διατηρηθεί στα επόμενα λεπτά. Από το 16-9 στο... 17-10 για να διαμορφωθεί το τελικό 19-10 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από την αρχή του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 5-2, 7-3

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c2pof6k8ux)