Ο Αντρέ Όρτα είναι ένας παίκτης που πρόσφερε τα μέγιστα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στον Ολυμπιακό με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην μεσαία γραμμή των "ερυθρόλευκων". Οι Πειραιώτες θέλουν να το δουν στο λιμάνι και "παλεύουν" τη μεταγραφή του η οποία αν και όλα έδειχναν πως έχει πάρει τον δρόμο προς την ολοκλήρωση της, ο πρόεδρος της Μπράγκα στην οποία και ανήκει ο παίκτης θέλησε να ξεκαθαρίσει το πως έχει η κατάσταση.

Η μεταγραφή του Ολυμπιακού στον Όρτα και η θέση του προέδρου της Μπράγκα

Αν και η "O'Jog"ο έδειχνε πως εξελίσσεται σε happy end η μεταργαφή του Αντρέ Όρτα στον Ολυμπιακό καθώς το δημοσίευμα της ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε το deal με την Μπράγκα και πως ο παίκτης θα ταξιδέψει για Ελλάδα προκειμένου να ντυθεί ξανά στα ερυθρόλευκα, ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου, Αντόνιο Σαλβαδόρ έδωσε νέα διάσταση για την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του όταν και ρωτήθηκε για το μέλλον του Όρτα ο ίδιος από την μια παραδέχτηκε ότι δεν είναι προτεραιότητα για την ομάδα του και πως ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει, στο τέλος κατέληξε ότι θα παραμείνει στην Μπράγκα μέχρι να βρουν κάτι για το οποίο ο πορτογαλικός σύλλογος θα μπορεί να διαπραγματευτεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Μπάγκα:

"Η περίπτωση του Αντρέ Όρτα είναι διαφορετική. Πρόκειται για παίκτη που, κοιτώντας τους μέσους που έχουμε… ο προπονητής μας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα μας. Ως εκ τούτου, πρέπει να δεχτούμε ότι βρίσκεται στην αγορά μέχρι σήμερα.

Υπάρχει το δεδομένο ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, που ακόμη δεν έχει υπολοποιηθεί. Ο Όρτα αποτελεί προς το παρόν παίκτη της Μπράγκα, όπου και θα παραμείνει, μέχρι να βρούμε κάτι που μπορούμε να διαπραγματευτούμε".