Τα κλάματα των Σέρβων μετά το σοκ του αποκλεισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ιστορική χαμένη ευκαιρία του ημιτελικού της Πέμπτης, όχι μόνο δεν απογοήτευσαν τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, αλλά αντίθετα αποδείχτηκε ότι τους πείσμωσαν ακόμη περισσότερο ενόψει του μικρού τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία. 

Άλλωστε, το κίνητρο για τον Νίκολα Γιόκιτς και τους συμπαίκτες του ήταν διπλό. Αφενός να μην επιστρέψουν στο Βελιγράδι χωρίς κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο στις αποσκευές τους και αφετέρου να πάρουν μια μικρή εκδίκηση από τα "πάντσερ" για το χαμένο τελικό του Mundobasket. Και τα κατάφεραν επικρατώντας άνετα με 93-83.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c5nghww9u9)

"Μπουλντόζα" ο Νίκολα Γιόκιτς, παρέσυρε τους Γερμανούς

Με τον Νίκολα Γιόκιτς να εμφανίζεται ως... μπουλντόζα στο παρκέ, τον Φίλιπ Πετρούσεφ να προσθέτει άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικών του εμφανίσεων σε Λιλ και Παρίσι και τον Βασίλιε Μίσιτς να εμφανίζεται πιο... πεισμωμένος από ποτέ, οι Σέρβοι πάτησαν και πάλι γκάζι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και υποχρέωσαν την ομάδα του Χέρμπερτ σε ρόλο κομπάρσου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c5kjs75etl)

Γιατί σε αντίθεση με τους Σέρβους, οι Γερμανοί εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι με την πορεία τους μέχρι τα προημιτελικά, τόσο στον ημιτελικό με τους Γάλλους όσο και στον σημερινό τελικό για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Με τον Ντένις Σρέντερ να μοιάζει... συναισθηματικά άδειος και ξενερωμένος, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε για... μισό δευτερόλεπτο τους αντιπάλους τους και απλά παρακολουθούσαν παθητικοί τον Νίκολα Γιόκιτς να... καλπάζει στο δρόμο για την επίτευξη ενός ιστορικού triple double. Για μία... τρίχα το είχε χάσει στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν σκόπευε να αφήσει αυτή τη φορά την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Και έτσι για να μην... αγχωθεί το είχε πετύχει πριν καν ξεκινήσει το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης! 5.10 πριν το φινάλε το κοντέρ του ασταμάτητου Σέρβου σέντερ έγραφε 17 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ! Μέχρι το φινάλε απλά... βελτίωσε λίγο την επίδοσή του 19/12/11)! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c6xtymgpy9)

Ξέσπασαν στους Γερμανούς οι Σέρβοι

Τόσο ο ηγέτης των Νάγκετς, όσο και οι συμπαίκτες του αξιοποίησαν ως... σάκο του μποξ τους κάκιστους Γερμανούς (που προσπαθούσαν να αντιδράσουν σπασμωδικά και περιστασιακά για λόγους... εγωϊσμού) και ο μικρός τελικός μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο σερβικό πάρτι! Η διαφορά "άγγιξε" για πρώτη φορά τους είκοσι πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου (64-45) και πλέον ο Γιόκιτς, ο Μπογκντάνοβιτς, ο Πετρούσεφ, ο Μίσιτς, ο Μιλουτίνοφ και όλοι οι "αετοί" του Πέσιτς θα περιμένουν απλά να παρακολουθήσουν τον ιστορικό τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια να ανέβουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους. 

Θα ήθελαν να βρίσκονται σε ένα από τα δύο ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο ήταν αρκετό για να ζωγραφίσει ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπά τους! 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά σταιτσικά του μικρού τελικού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c6il21pb4p)