Η επίσκεψη του Ολυμπιακού στο γήπεδο "αλφαμέγα" της Λεμεσού, έλαβε τη μορφή... λαϊκού προσκυνήματος για τους "ερυθρόλευκους" φιλάθλους στη Μεγαλόνησο. Οι φίλων των κατόχων του Conference League στην Κύπρο, επεφύλαξαν στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του υποδοχή ανάλογη του επιτεύγματος της 29ης Μαϊου, και το κορεό με το οποίο καλωσόρισαν την αγαπημένη τους ομάδα αποτύπωνε τη μοναδικότητα της βραδιάς. 

aris_lemessou_opadoi_toy_olympiakoy_koreo
aris_lemessou_olympiakos_endekades_omadon
aris_lemessoy_fiesta_maskot
aris_lemessou_olympiakos_vraveusi_medilibar
aris_lemessou_olympiakos_vraveusi_kovacevic

"Ερυθρόλευκη" γιορτή στις εξέδρες... πάρτι και στο χορτάρι από τον Ολυμπιακό

Για τον 63χρονο προπονητή του Ολυμπιακού, βέβαια, το ταξίδι στην Κύπρο δεν προσφερόταν μόνο για... χαρές και πανηγύρια, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των Πειραιωτών στη Super League έχει ξεκινήσει και το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου (17/8, 20.00) οι "ερυθρόλευκοι" θα εκκινήσουν από το "Πανθεσσαλικό" του Βόλου την προσπάθεια ανάκτησης των σκήπτρων της Super League, μετά από δύο χρόνια απουσίας από το θρόνο του πρωταθλητή. 

Κι αυτό που δεν ήθελε να δει με τίποτα ο "αρχιτέκτονας" του ευρωπαϊκού θαύματος της περσινής σεζόν ήταν να επαναληφθούν παιδαριώδη λάθη ανάλογα με εκείνα που επέτρεψαν στους επιθετικούς της Νότιγχαμ να κάνουν... παρέλαση στο Καραϊσκάκη 48 ώρες νωρίτερα. Τι έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού; Εισάκουσαν τις επιθυμίες του προπονητή τους... με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο υπέρμετρης χαλάρωσης προς το τέλος του παιχνιδιού. 

Από το πρώτο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, και καθοδηγούμενοι από έναν... φουριόζο και ασταμάτητο Κρίστοφερ Βέλντε, μετέτραψαν σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι από το πρώτο ημίωρο, όταν και προηγήθηκαν με 3-0 (το τελικό 4-2 μοιάζει μάλλον... παραπλανητικό για τη διαφορά των δύο ομάδων στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης).

welde_apollon_lemessou_olympiakos_filiko

Ο Νορβηγός πιστοποίησε σε άλλο ένα παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα, ότι είναι φτιαγμένος από σπάνια ποδοσφαιρική πάστα. Δυνατός, γρήγορος, με εξαιρετική τεχνική, αλλά και αίσθηση του γκολ, που είναι ξεκάθαρη τόσο με τις τοποθετήσεις του στα αντίπαλα καρέ, όσο και με τις εκτελέσεις του. Αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να ελπίζουν σε... μαγικές βραδιές στο Φάληρο και όχι μόνο. 

Απλά (επειδή τα φιλικά δεν προσφέρονται μόνο για αποθέωση, αλλά και για επισημάνσεις), μετά το 3-0 υπήρξαν αρκετές στιγμές που οι παίκτες του Ολυμπιακού (συμπεριλαμβανομένου και του Νορβηγού) επιδόθηκαν σε κατάχρηση ντρίπλας, αγνοώντας συμπαίκτες τους που βρίσκονταν σε θέση βολής. Κι αυτή η επιπολαιότητα δικαιολογείται σε ένα φιλικό σαν το αποψινό, αλλά... απαγορεύεται σε παιχνίδια που η μπάλα "ζεματάει". 

Τι είδε ο Μεντιλίμπαρ στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη Λεμεσού

Ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε μια ολοκληρωτικά διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στη Φόρεστ. Ο Βάσκος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Μπιανκόν, Άμπι, Ορτέγκα, Ντόη, Μουζακίτη, Παπακανέλλο, Μπιέλ, Βέλντε, Γιάρεμτσουκ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Αναγνωστόπουλος, Μπακούλας, Στάμενιτς, Μασούρας, Ελ Κααμπί, Κουτσίδης, Κοστίνια. 

olympiakos_endekada_filiko_aris_lemessou

Στην αντίπερα όχθη ο μόλις 36 ετών τεχνικός του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, παρέταξε τους Σωφρονίου, Γιάγκο, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Κορέια, Στρούσκι, Μοντνόρ, Νίκολιτς, Μαγιαμπέλα, Κοκόριν, Κβιλιτάια, με τον νεαρό προπονητή να αλλάζει όλη την ενδεκάδα του στο 60'. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρέπει να έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του (με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο που μάλλον... χάζευαν το πάρτι της "ερυθρόλευκης" εξέδρας), καθώς έδειξαν πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, παίζοντας μάλιστα σε υψηλούς ρυθμούς έντασης και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί η δυναμικότητα του Άρη Λεμεσού να μη συγκρίνεται με την αντίστοιχη της Νότιγχαμ Φόρεστ, πλην όμως πρόκειται για μια από τις κορυφαίες κυπριακές ομάδες που χτίζεται για να διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις και φέτος τον τίτλο στο νησί. 

Δεδομένα, υπήρξαν στιγμές που προβλημάτισαν τον... λάτρη της τελειότητας Βάσκο, αλλά με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 3-0 από το 23', οποιαδήποτε κρτική για τη συνέχεια της αναμέτρησης φαντάζει μάλλον αυστηρή και αδόκιμη. Τι θα ήθελε να έχει δει ο Μεντιλίμπαρ πριν την πρεμιέρα με το Βόλο; Τον Γιάρεμτσουκ να... ξεμπουκώνει και να βρίσκει το πρώτο του "ερυθρόλευκο" γκολ. Το βρήκε (αλλά του το στέρησε ο Παπακανέλλος), τον ένιωσε για τα καλά η κυπριακή άμυνα, είχε εξαιρετικές συνεργασίες με τους ακραίους επιθετικούς, αλλά κάθε φορ με τη δική του αίσθηση του γκολ έχει ανάγκη να... ερωτοτροπεί με τα αντίπαλα δίχτυα. 

Αν πρέπει, πάντως, να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη πλην του Βέλντε από το φιλικό της Κύπρου, αυτός είναι ο Ανδρέας Ντόη. Αγωνιζόμενος και πάλι ως αμυντικός μέσος, δημιούργησε δύο γκολ και μοιάζει να ειναι σε θέση να υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία και προσήλωση την πίεση που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να ασκεί ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του, από το ύψος της δικής τους περιοχής. 

Οι καλύτερες στιγμές του φιλικού Άρη Λεμεσού - Ολυμπιακού

6' Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Κβιλιτάια επιχείρησε να νικήσει τον Πασχαλάκη από το ύψος της περιοχής, αλλά αστόχησε απελπιστικά. 

11' Πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Βέλντε να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ από πλεονεκτική θέση, μετά από υπέροχο "1-2" του Μπιέλ με τον Γιάρεμτσουκ. 

16' Μετά από "φαρμακερή" εκτέλεση φάουλ του Βέλντε από τα αριστερά ο Ντόη γύρισε με κεφαλιά-ψαράκι την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Νέλσον Άμπι την έστειλε στα δίχτυα του Άρη Λεμεσού για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα... 0-1

abbey_aris_lemessou_olympiakos

21' O πεισματάρης Ντόη νικάει στη δύναμη δύο αμυντικούς, αφήνει πίσω του τον Νίκολιτς, γυρίζει την μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Βέλντε προσφέρει ένα γκολ-ποίημα στους φίλους του Ολυμπιακού, με "κεραυνό" μετά από υπέροχη προσοποίηση... 0-2

23' "Ζαλισμένοι" από το γκολ του Νορβηγού άσου, Σωφρονίου και Γιάγκο... τα κάνουν μαντάρα λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της κυπριακής ομάδας, ο Ντόη κλέβει την μπάλα και ο Μπιέλ σκοράρει... σε ρυθμούς προπόνησης στην ανυπεράσπιστη εστία... 0-3

26' Νέα υπέροχη συνεργασία Βέλντε - Γιάρεμτσουκ - Μπιέλ από τον κεντρικό άξονα, αλλά το σουτ του Ισπανού φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

33' Σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες του Άρη Λεμεσού, ο Μαγιαμπέλα βρίσκει σε θέση βολής τον Κβιλιτάια στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το αδύναμο πλασέ του Γεωργιανού κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. 

55' Ο Παπακανέλλος στερεί... άθελά του το πρώτο γκολ του Γιάρεμτσουκ, με τον Ουκρανό φορ να εκτελεί τον Σωφρονίου, αλλά τον βοηθό να ακυρώνει σωστά το γκολ, καθώς ο Παπακανέλλος στην προσπάθειά του να αποφύγει την μπάλα - βρισκόμενος σε θέση οφσάιντ - εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα του Άρη. 

59' Ο Κβιλιτάια χάνει νέα σπουδαία ευκαιρία αστοχώντας σε μοναδικό τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο. 

78' O Άρης Λεμεσού βρίσκει το γκολ της τιμής, με τον Σουηδό Μπένγκστον, μετά από υπέροχη παράλληλη μεταβίβαση του Σεμέδο από τα δεξιά, σε φάση που ξεκίνησε από πολύ δυνατή σύγκρουση του Στάμενιτς με τον Μάτισικ που καρδιοχτύπησε τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων. Ο Πολωνός άσος των γηπεδούχων, μάλιστα, δεν κατάφερε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε... 1-3

82' Με τον Ολυμπιακό να έχει... χαλαρώσει επικίνδυνα, ο Γκομίς "αγγίζει" το 2-3, αλλά ο Αναγνωστόπουλος τον σταματάει σωτήρια σε τετ α τετ. 

84' Οι παίκτες του Άρη Λεμεσού βγαίνουν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αναγνωστόπουλο, ο Σάβο νικάει τον Έλληνα πορτιέρο (αν και στο ριπλέι φάνηκε να ξεκινά την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ) και οι Κύπριοι μειώνουν κι άλλο τη διαφορά... 2-3

89' Ο Μπακούλας... αποκαθιστά την τάξη και με "μαγικό" σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνει την μπάλα να καρφωθεί στο "παραθυράκι" της κυπριακής εστίας. Γκολ-αριστούργημα και... 2-4

90' Με τη σέντρα ο Σεμέδο σημαδεύει με πλασέ το δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, και στην αντεπίθεση ο Ελ Κααμπί χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.