«Τα intersex άτοµα δεν είναι ούτε τρανς ούτε άνδρες οι οποίοι θέλουν να γίνουν ή έχουν γίνει γυναίκες. Πρόκειται για άτοµα τα οποία έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της γυναίκας, εκτός από ένα. ∆ιαθέτουν ανδρικά χρωµοσώµατα, τα ΧΨ. ∆εν τίθεται θέµα, η Κελίφ έχει γεννηθεί γυναίκα, έχει µεγαλώσει ως γυναίκα, νιώθει γυναίκα. Με µία µεγάλη διαφορά. Το σώµα της, η φυσιολογία του σώµατός της δεν της επιτρέπει να λειτουργήσει ως γυναίκα. Λειτουργεί µόνον ως άνδρας».

«Η Αλγερινή αθλήτρια είναι άνδρας, χωρίς καµία αµφιβολία»

Ο χειρουργός-µαιευτήρας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Πυγµαχίας, Ιωάννης Φιλιππάτος, δεν µασάει τα λόγια του. Εξηγεί ευθαρσώς στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» γιατί η Παγκόσµια Οµοσπονδία Πυγµαχίας έχει αποκλείσει από το άθληµα την Αλγερινή intersex Ολυµπιονίκη του Παρισιού Ιµάνι Κελίφ. «Η Παγκόσµια Οµοσπονδία Πυγµαχίας έχει στη διάθεσή της τα αποτελέσµατα του τεστ DNA το οποίο έχει διενεργηθεί στην Κελίφ, τα οποία δείχνουν χρωµοσώµατα ανδρικά, δηλαδή ΧΨ, και όχι γυναικεία, δηλαδή ΧΧ. Τα χρωµοσώµατα είναι ο µόνος παράγοντας ο οποίος προσδιορίζει το φύλο και η Αλγερινή αθλήτρια είναι άνδρας, χωρίς καµία αµφιβολία».

«Η ∆ΟΕ δεν έχει στη διάθεσή της τα αποτελέσµατα των τεστ DNA στην intersex αθλήτρια της Αλγερίας»

Οµως, αφού τα χρωµοσώµατα είναι ο µοναδικός παράγοντας ο οποίος προσδιορίζει το φύλο του υποκειµένου στην εξέταση DNA, γιατί η ∆ιεθνής Ολυµπιακή Επιτροπή (∆ΟΕ) αµφισβητεί τα πορίσµατα των ιατρικών επιτροπών της Παγκόσµιας και της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Πυγµαχίας για την Αλγερινή πυγµάχο; Η απάντηση του Ιωάννη Φιλιππάτου είναι αποκαλυπτική, όσο και σοκαριστική: «Γιατί η ∆ΟΕ δεν έχει στη διάθεσή της τα αποτελέσµατα των τεστ DNA στην intersex αθλήτρια της Αλγερίας», µας εξηγεί ο ίδιος και το ερώτηµα προκύπτει αβίαστα: «Και γιατί οι οµοσπονδίες της πυγµαχίας δεν παραδίδουν τα αποτελέσµατα των τεστ DNA στη ∆ΟΕ;». Ο Ιωάννης Φιλιππάτος χαµογελά σαρδόνια και µας απαντά: «Μας έχει στείλει εξώδικη δήλωση η Αλγερινή Οµοσπονδία Πυγµαχίας, µε την οποία µας υποχρεώνει να µη δηµοσιοποιήσουµε ή/και να µην κοινοποιήσουµε τα αποτελέσµατα των τεστ DNA σε τρίτους, στους όποιους τρίτους, καθώς η Αλγερινή Οµοσπονδία Πυγµαχίας ισχυρίζεται ότι πρόκειται για απολύτως προστατευόµενα προσωπικά ιατρικά δεδοµένα της Ιµάνι Κελίφ».


«Σαρωτικό πλεονέκτηµα δύναµης, σε ποσοστό τουλάχιστον... 55%»

Η κατάσταση µε τους intersex αθλητές φαντάζει ως αδιέξοδη, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές οι οποίοι έχουν γεννηθεί µε αυτό το «όχι τόσο σπάνιο ιατρικό φαινόµενο», όπως ακριβώς το χαρακτηρίζει ο Ιωάννης Φιλιππάτος, «να λαµβάνουν µέρος σε αθλητικούς αγώνες στις κατηγορίες των γυναικών, ενώ η φυσιολογία του σώµατός τους κάνει αυτούς τους αθλητές να λειτουργούν αποκλειστικά ως άνδρες. Να φανταστεί κανείς ότι οι διαφορές µεταξύ των δύο συνδυασµών χρωµοσωµάτων, το ΧΧ και το ΧΨ, δίνουν σαρωτικό πλεονέκτηµα δύναµης, αλλά και άλλων ανδρικών χαρακτηριστικών, σε ποσοστό τουλάχιστον... 55%. Καταλαβαίνετε τι δύναµη έχουν τα χτυπήµατα της Αλγερινής intersex αθλήτριας, όταν η τελευταία καταφέρνει ένα επιτυχές χτύπηµα σε µια αντίπαλό της γυναίκα µποξέρ. Τεράστια η διαφορά».

«Είπατε, γιατρέ, ότι δεν είναι τόσο σπάνιο το φαινόµενο των intersex ατόµων;», ρωτάµε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Πυγµαχίας, για να λάβουµε µία άκρως απροσδόκητη απάντηση: «Το φαινόµενο δεν είναι καθόλου σπάνιο, ιδιαίτερα στον χώρο του αθλητισµού, κυρίως του πρωταθλητισµού. Πολλοί γιατροί διεθνώς γνωρίζουν απολύτως το πρόβληµα και δεν τολµούν να µιλήσουν, γιατί ασφαλώς φοβούνται οι άνθρωποι»...

*Δημοσιεύθηκε στο «Secret» των «Παραπολιτικών»