Δεν λείπει από το βάθρο που στήνεται άμα τη λήξη του τουρνουά χάντμπολ Γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το Πεκίνο και το 2008 η Νορβηγία. Στις 13 διοργανώσεις που έχουν γίνει, από το 1976, η Νορβηγία έχει οκτώ μετάλλια. Μόνο στην Αθήνα, όλο τον 21ο αιώνα, δεν ανέβηκε σε σκαλί κατά τη διάρκεια απονομής. 

Η ομάδα του... Ισλανδού Πόριρ Χέργκεϊρσον ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί. Το είχαν κάνει στο Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο το 2012 και το πέτυχαν ξανά τώρα, πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση. Το 29-21 επί της οικοδέσποινας ομάδας της Γαλλίας αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Οι Γαλλίδες, που ήταν "ασημένιες" και στο Ρίο, το 2016, όταν έχασαν από τη Ρωσία, μπήκαν με μπόλικο ενθουσιασμό στο κλειστό γυμναστήριο του "Πιέρ Μορουά", όμως οι Νορβηγές έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. 

Το διάστημα που κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο ήταν οι αρχές του δεύτερου μέρους, όταν το 17-14 ήταν σκορ που έμεινε αυτούσιο στον ηλεκτρονικό πίνακα για 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Μετά το γκολ της Στίνε Σκόγκραντ, που έστειλε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ, οι Σκανδιναβές έκαναν συντήρηση και βρέθηκαν να πανηγυρίζουν την απόλυτη διάκριση.