Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία κρίθηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, με την Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει τη Σίτι στο Γουέμπλει. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το ματς, προηγήθηκαν με τον Γκαρνάτσο, αλλά είδαν τον Μπερνάρντο Σίλβα να τους ισοφαρίζει στο 89ο λεπτό.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι να είναι πιο ψύχραιμοι και να επικρατούν με 7-6 χαρίζοντας στην ομάδα τους το Community Shield.

Καλύτερη η Γιουνάιτεντ - Δοκάρι η Σίτι στο πρώτο ημίχρονο 

H Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Τζέιμς ΜάκΑτι να εκμεταλλεύεται το λάθος του Λισάντρο Μαρτίνες, αλλά το σουτ βρήκε το δεξί δοκάρι του Ονάνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cbhudb3agh)
Στη συνέχεια, η Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμούς και από το 25ο λεπτό και μετά κυκλοφορούσε τη μπάλα και γινόταν επικίνδυνη. Τα τελειώματα της όμως δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά, με τον Ντιαλό να μη βρίσκει τον Μάουντ στην περιοχή και να σπαταλά σπουδαία ευκαιρία για το προβάδισμα.

Λίγο αργότερα, οι "κόκκινοι διάβολοι" έφτασαν μία... ανάσα από το 1-0, με τους παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ να ξεκινούν εξαιρετικά την αντεπίθεση από δεξιά, η μπάλα βρέθηκε στην απέναντι πλευρά αλλά το σουτ του Μάρκους Ράσφορντ ήταν απογοητευτικό και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στους "Πολίτες", με τον Τζέρεμι Ντοκού να συγκλίνει από αριστερά να φέρνει τη μπάλα στο καλό του πόδι, αλλά το σουτ πέρασε λίγο άουτ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει.

"Ισοφάρισε" τα δοκάρια η Σίτι - Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι

Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν πολύ στο δεύτερο μέρος, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει ένα απίστευτο σουτ στο 54ο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μιας και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν εκτεθειμένος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ccflcy47gh)
Στη συνέχεια οι αλλαγές των δύο προπονητών, με τον Τεν Χαγκ μάλιστα να κάνει τέσσερις μαζεμένες έριξαν τον όποιο ρυθμό του παιχνιδιού κι έπρεπε να φτάσουμε στο 75ο λεπτό για να υπάρξει αξιόλογη φάση σε κάποιες από τις δύο εστίες.

Πιο συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μία φορά τα προβλήματα της Σίτι στις βαθιές μπαλιές και και βρήκε τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε... έτοιμο γκολ στον Ρασφορντ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, σπαταλώντας ακόμη μία ευκαιρία για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ccrrrkolvt)

Ο Γκαρνάτσο έδωσε το προβάδισμα - Ο Μπερνάρντο Σίλβα ισοφάρισε και... πέναλτι

Η πίεση των "κόκκινων διαβόλων" μετουσιώθηκε σε γκολ στο 80ο λεπτό με τον Γκαρνάτσο να αποδεικνύεται "χρυσή αλλαγή". Ο Αργεντίνος εξτρέμ - που πέρασε στη θέση του Μαϊνού - εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες και με εξαιρετικό... σόλο έκανε το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cctc3ie749)
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πει όμως την τελευταία της κουβέντα και με την κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης ισοφάρισε και έστειλε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cd4f1wu45t)
H διαδικασία των πέναλτι:

1ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: Εύστοχο
1ο πέναλτι Σίτι: ΑΣΤΟΧΟ
2ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: Εύστοχο
2ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο
3ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: Εύστοχο
3ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο
4ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: ΑΣΤΟΧΟ
4ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο
5ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: Εύστοχο
5ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο
6ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: Εύστοχο
6ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο
7ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: Εύστοχο
7ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο
8ο πέναλτι Γιουνάιτεντ: ΑΣΤΟΧΟ
8ο πέναλτι Σίτι: Εύστοχο