Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων υποσχέθηκαν να αντικαταστήσουν τα ξεθωριασμένα μετάλλια μετά το βίντεο στο οποίο ολυμπιονίκης αποκάλυψε την κατάσταση του χάλκινου που κέρδισε.

Ο Αμερικανός skateboarder Νάιτζα Χιούστον κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στις 29/7, ωστόσο, σε στόρι που δημοσίευσε στο Instagram προχθές (8/8), αποκάλυψε την κακή κατάσταση στην οποία περιήλθε το μετάλλιο του λίγες μέρες μετά την απονομή.

Αφού επέστρεψε στο σπίτι του, ο skateboarder μοιράστηκε σε stories στο Instagram τις σκέψεις του σχετικά με την ποιότητα του μεταλλίου που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. «Εντάξει, λοιπόν, αυτά τα Ολυμπιακά μετάλλια φαίνονται υπέροχα όταν είναι ολοκαίνουργια», είπε στο βίντεο. «Αλλά αφού το άφησα να καθίσει στο δέρμα μου με λίγο ιδρώτα για λίγο και άφησα τους φίλους μου να το φορέσουν το Σαββατοκύριακο», συνμέχισε και αμέσως έδειξε το χάλκινο μετάλλιο από το Παρίσι. Το χάλκινο χρώμα φαίνεται σαν να να έχει βγει από κάποια σημεία του μεταλλίου.

«Προφανώς δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο φαντάζεστε», συνέχισε ο skateboarder και ζούμαρε για να δώσει μία καλύτερη εικόνα της κατάστασης του μεταλλίου. «Δεν ξέρω, Ολυμπιακά μετάλλια, πρέπει να ανεβάσουμε λίγο την ποιότητα», είπε και σχολίασε σε άλλο στόρι: «Το μετάλλιο μοιάζει να πήγε στον πόλεμο και να γύρισε».

Ο Χιούστον έχει κερδίσει 12 χρυσά μετάλλια στους X Games και 6 χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, έχει εννέα ασημένια και τέσσερα χάλκινα και στους δύο αγώνες.




Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι απάντησαν οι διοργανωτές

Αφού το βίντεο και οι αιχμές του χάλκινου ολυμπιονίκη έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, επρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 είπε στην DailyMail: «Το Παρίσι 2024 γνωρίζει μια αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν αθλητή του οποίου το μετάλλιο παρουσιάζει ζημιά λίγες μέρες μετά την απονομή του. Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται στενά με το Monnaie de Paris, το ίδρυμα που είναι επιφορτισμένο με την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των μεταλλίων, και μαζί με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του ενδιαφερόμενου αθλητή, προκειμένου να αξιολογήσει το μετάλλιο για να κατανοήσει τις συνθήκες και την αιτία της ζημιάς».

«Τα μετάλλια είναι τα πιο πολυπόθητα αντικείμενα των Αγώνων και τα πιο πολύτιμα για τους αθλητές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Τα κατεστραμμένα μετάλλια θα αντικαθίστανται συστηματικά από το Monnaie de Paris και θα χαραχθούν με τον ίδιο τρόπο με τα πρωτότυπα».