Πίσω από τη Μοριλέντι Παουλίνο τερμάτισε στα 400μ. η Σαλβά Εΐντ Νασέρ, Νιγηριανή με το όνομα Εμπελετσούκου Αγκμπαπουόνβου, το οποίο άλλαξε όταν ασπάστηκε το Ισλάμ το 2014, που εκπροσωπεί το Μπαχρέιν. Η Νασέρ δάκρυσε με το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο περασμένο το λαιμό της, καθώς ήταν τιμωρημένη για δύο χρόνια  από την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου λόγω απουσιών: δεν εντοπίστηκε για ένα χρόνο, ενώ, με βάση πληροφόρηση, δεν εμφανίστηκε σε τέσσερα τεστ για απαγορευμένες ουσίες. 

Η Νασέρ λέει ότι έχασε δύο, πάντως έως τον Ιούνιο του 2022 απόσχε της ενεργού δράσης. Αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για δύο Ιρλανδούς δημοσιογράφους, προκειμένου να την "βασανίσουν" στη συνέντευξη Τύπου, υπονοώντας ότι η ίδια η συμμετοχή της στους Ολυμπιακους Αγώνες είναι κλοπή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3bkwhsoewcp)

Ολυμπιακοί Αγώνες: "Πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι έτρεξες καθαρή;" 


Οι Ιρλανδοί είχαν έννομο συμφέρον για να την πιέσουν, αφού η Νιγηριανή Ρασιντάτ Αντελέκε, 21 έτους με γενέτειρα το Δουβλίνο, εκπροσωπούσε τη χώρα στην κούρσα και τερμάτισε τέταρτη. 


29109226


"Τιμωρήθηκες με διετή αποκλεισμό και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι έτρεξες καθαρή απόψε" ήταν η πρώτη ερώτηση, με την Σαλβά Εΐντ Νασέρ να απαντάει πως: "Έχω περάσει όλα τα τεστ, δεν έχω τίποτα να αποδείξω, γιατί ούτως ή άλλως θα περάσω κι άλλο τεστ μετά από αυτή τη συνέντευξη. Ευχαριστώ τον Θεό, δεν έχω κάτι να αποδείξω".

Αμέσως μετά, δεύτερος Ιρλανδός δημοσιογράφος την ρώτησε: "Με δεδομένο ότι δεν σεβάστηκες την αξία των καθαρών αγώνων, χάνοντας τέσσερα drug tests σε διάστημα 12 μηνών, θεωρείς ότι είναι δίκαιο απέναντι στις υπόλοιπες αθλήτριες το γεγονός ότι σου επιτράπηκε να αγωνιστείς απόψε;". Η Σάλβα Εΐντ Νασέρ απάντησε πως: "Ποτέ δεν προσπάθησα να χάσω drug test, γιατί δεν είχα κάτι να κρύψω. Ήταν λάθη που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει. Αυτό που εγώ ξέρω είναι πως τιμωρήθηκα άδικα. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σήμερα εδώ".