Μάλορι Σουόνσον, Σοφία Σμιθ και Τρίνιτι Ρόντμαν είναι οι επιθετικοί που αποτέλεσαν την "αγία τριάδα" των ΗΠΑ, οι οποίες κατέκτησαν το πέμπτο χρυσό μετάλλιό τους σε τουρνουά ποδοσφαίρου Ολυμπιακών Αγώνων, με το 1-0 επί της Βραζιλίας στον τελικό του "Παρκ ντε Πρενς". 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τακτικά καλύτερες

Από τότε που οι Γυναίκες παίζουν ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα, οι Αμερικανίδες δεν έχουν νικήσει τρεις φορές, στο Σίδνεϊ το 2000, στο Ρίο το 2016 και στο Τόκιο το 2021. Φυσικά, τώρα όλα συνέτειναν στην επικράτησή τους: η Σουόνσον έπαιζε το 100ό παιχνίδι της με την εθνική ομάδα και η Σμιθ έχει τα γενέθλιά της, ενώ ο κύριος Top Gun, Τομ Κρουζ, βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου της Παρί. Μαζί του ήταν η σπουδαία φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου Γυναικών στις ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, μαζί με τη σύντροφό της, το θρύλο του μπάσκετ Σου Μπερντ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cb7y1jf5rt)
Το ίδιο, άλλωστε, έκανε και ένας ποδοσφαιρικός θρύλος της γαλλικής ομάδας, ο Βραζιλιάνος Ραΐ, που μετά λύπης του είδε την πατρίδα του να χάνει και τη Μάρτα, που μπήκε ως αλλαγή στον τελικό, να μην μπορεί να πάρει έναν μεγάλο τίτλο με τη Βραζιλία στα 38 της, την έκτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μάρτα συμπλήρωσε 200 παιχνίδια με τη "σελεσάο", αλλά φεύγει μέσα στη μελαγχολία, ωστόσο ως ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

Οι Βραζιλιάνες, κυρίως με τη Λουντμίλα, που έχασε την πρώτη φάση του παιχνιδιού, στο 2', ήταν καλύτερες στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι ΗΠΑ επικράτησαν τακτικά. 

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στιγμές και στο 56' ήρθε το γκολ, με τη Σουόνσον να σκοράρει και τη Σμιθ, που πήγε πάνω στην μπάλα, να καλύπτεται. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cbnyq8u6jl)
Ρόντμαν και Σμιθ είχαν από μία καλή στιγμή, ενώ η αλλαγή της Λουντμίλα αποσυνέθεσε τη Βραζιλία. Η σπουδαία Μάρτα, που μπήκε στο 61', δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. 

Η Βραζιλία είχε μόνο μία, αλλά εξαιρετική φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Εκείνη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων,