"E tutto finito" έγραψε το μεσημέρι του Σαββάτου, 10 Αυγουστου, ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι, βάζοντας ένα πολυσκελές κείμενο ως λεζάντα σε μία φωτογραφία που τον δείχνει να έχει γείρει το κεφάλι του στα γόνατά του. "Όλα τελείωσαν", δηλαδή, μόνο που ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω: πήγε στο στάδιο μετά το νοσοκομείο και συμμετείχε στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η απίστευτη περιπέτεια του Ιταλού στο Παρίσι, με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, τη διάγνωση για κολικό νεφρού, τον ορό που του τοποθετήθηκε και την αυταπάρνηση, η οποία τον οδήγησε στο "Σταντ ντε Φρανς", θα μείνει εντυπωμένη στη μνήμη του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ceukwjmydt)
Ο Ταμπέρι είχε προεξοφλήσει, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους τις δυνάμεις του, το μελαγχολικό δικό του τέλος στον αγώνα του άλματος εις ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης του 2021 -στην εικονική στιγμή που μοιράζεται την πρωτιά με τον Μουτάζ Μπαρσίμ- μπόρεσε να περάσει με την τρίτη τα 2,22μ., αναζωπυρώνοντας (σχεδόν κυριολεκτικά) τις ελπίδες εκείνου και του κόσμου, ο οποίος προφανώς τον λατρεύει, αλλά δεν κατάφερε να υπερκεράσει τα 2,27μ.  


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cf5rsws8f5)
Λίγο αργότερα, έπεσε απαρηγόρητος στις αγκαλιές των οικείων του. Ο Ταμπέρι, πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος πρωταθλητής, επέδειξε θάρρος αξιοσημείωτο, βγαίνοντας από το νοσοκομείο και πηγαίνοντας στο στάδιο, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον τελικό.