Για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, τέσσερις Ελληνίδες της καλλιτεχνικής κολύμβησης κάθονταν δίπλα δίπλα στις καρέκλες που υποδείκνυαν τα τρία πρώτα ζευγάρια του ντουέτου στην καλλιτεχνική κολύμβηση, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. 

Την απίθανη εμφάνιση των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου στο ελεύθερο διαδέχθηκε η εκ νέου εντυπωσιακή παρουσία των αδελφών Αλεξανδρή, που εκπροσωπούν την Αυστρία μετά το 2015, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία τις άφησε να φύγουν. 

Με τρία ζευγάρια να απομένουν, αλλά και το φαβορί, την Κίνα, να αγωνίζεται τελευταία, τα τέσσερα κορίτσια, η Ευαγγελία, η Σοφία, η Ειρήνη και η Άννα Μαρία, κάθονταν δίπλα δίπλα, σε ένα υπέροχο θεατρικό πλάνο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cg2vcqa2vd)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έπιασαν κορυφή

Οι δυο τους έφυγαν από τις καρέκλες όταν πέρασαν πρώτες οι Βρετανές. Οι Ολλανδές έκαναν, αργότερα, εξαιρετική εμφάνιση και πέρασαν δεύτερες, αφήνοντας τις αδελφές Αλεξανδρή τρίτες. Οι Κινέζες Γουάνγκ, δυστυχώς, παρά το χαμηλό δείκτη δυσκολίας, έκανε 289.6916 και πήραν το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας τέταρτη την Αυστρία. 

Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου ξεπέρασαν εαυτόν, παρουσιάζοντας ένα απίστευτο ελεύθερο πρόγραμμα για πρώτη φορά. Με τον Καναδά και τη Γαλλία να αποτυγχάνουν να τα προσπεράσουν, η Ελλάδα "σφράγισε" το κορυφαίο πλασάρισμά της στο ντουέτο στην Ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Πλατανιώτη και η Δέσποινα Σολωμού ήταν όγδοες στο Λονδίνο, το 2012. Η Πλατανιώτη και η Μαλκογεώργου είναι έκτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, άρα ολυμπιονικες. 

Μάλιστα, αυτή η θέση ισοφαρίζει το κορυφαίο πλασάρισμα της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης συνολικά. Η Χριστίνα Θαλασσινίδου είχε έρθει έκτη στο σόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, στη Βαρκελώνη.