Οι Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή δεν περίμεναν το τελευταίο πρόγραμμα, της Κίνας, στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου της καλλιτεχνικής κολύμβησης, για να νιώσουν άσχημα. Το πρόγραμμά τους, για λογαριασμό της Αυστρίας, τις έφερε για λίγο πρώτες, ωστόσο στις δηλώσεις τους στη μικτή ζώνη θεωρουν ότι υποβαθμολογήθηκαν, διότι "μπορεί να είχαμε χαμηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά ποντάραμε στην εκτέλεση". 

Ολυμπιακοί Αγώνες: "Μικρή ομοσπονδία η Αυστρία"


Τα δύο κορίτσια θεωρούν ότι "έπρεπε να ήμαστε τουλάχιστον ασημένιες", μιλώντας, πάντως, εν βρασμώ. Η πιο ψύχραιμη εκ των δύο τριδύμων (αφού η Βασιλική Αλεξανδρή είναι αθλήτρια του σόλο) είπε πως "η ομοσπονδία της Αυστρίας είναι μικρή και δεν έχει τη δύναμη που έχουν οι ομοσπονδίες της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας", Μίλησαν, επιπλέον, για μία θέση που άνοιξε εξαιτίας της τιμωρίας της Ρωσίας. 

Οι αδελφές Αλεξανδρή πλασαρίστηκαν στην τέταρτη θέση και δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το μετάλλιο για να πανηγυρίσουν και στον Βόλο, δηλαδή την πατρίδα τους. Πάντως, ευχαρίστησαν "τους Έλληνες και τους Αυστριακούς που μας υποστήριξαν".