Η Ελλάδα φεύγει από το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 οριστικά με οκτώ μετάλλια, μια και η μοναδική ελληνική συμμετοχή την τελευταία ημέρα των Αγώνων είναι το παιχνίδι κατάταξης της εθνικής πόλο Ανδρών με την Ισπανία για τις θέσεις 5-6, που δεν είναι, δυστυχώς, ματς μεταλλίου. 

Τα οκτώ μετάλλια είναι το τέταρτο καλύτερο ενεργητικό όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μόνο στις δύο διοργανώσεις της Αθήνας (1896, 2004) και σε εκείνη του Σίδνεί, το 2000, γύρισε με περισσότερα η αποστολή. Στην Ατλάντα είχε επίσης οκτώ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα μετάλλια της Ελλάδας


Χρυσό

Μίλτος Τεντόγλου, άλμα εις μήκος, στίβος

Ασημένιο

Απόστολος Χρήστου 200μ. ύπτιο, κολύμβηση

Χάλκινα

Θοδωρής Τσελίδης -90κ., τζούντο
Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, κωπηλασία
Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, κωπηλασία
Λευτέρης Πετρούνιας, κρίκοι, ενόργανη γυμναστική
Εμμανουήλ Καραλής, άλμα επί κοντώ, ενόργανη γυμναστική
Νταουρέν Κουρουγκλίεφ -86κ., ελευθέρα πάλη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d392yk8js401)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπροστά η Κίνα στα χρυσά, λύτρωση των ΗΠΑ με τα ομαδικά


Τρομερό δράμα εκτυλίσσεται στη μάχη για την πρωτοκαθεδρία στα χρυσά μετάλλια. Η Κίνα και οι ΗΠΑ πήραν από πέντε χρυσά την προτελευταία ημέρα των Αγώνων και οι Ασιάτες διατηρούν το προβάδισμα του ενός. Έχουν 39, με τους Αμερικανούς να ακολουθούν με 38. 

Οι ΗΠΑ περιμένουν δύο από τα κορίτσια τους, δηλαδή το βόλεϊ Γυναικών, που παίζουν με την Ιταλία, και το μπάσκετ Γυναικών, που αντιμετωπίζουν τη Γαλλία. Επίσης, έχουν παρουσία σε έναν τελικό της πάλης, δηλαδή στην κατηγορία των 76κ. 

Για τους Κινέζους δεν υπάρχει κάτι απτό, αλλά μπορεί να προκύψει μέσω της συμμετοχής στον Μαραθώνιο Γυναικών -όπου και οι ΗΠΑ έχουν αθλήτριες. Η ποδηλασία δεν ήταν ποτέ το φόρτε τους. 

Δείτε εδώ τον πίνακα μεταλλίων.