Ενώ ο κόσμος του μπάσκετ τσακώνεται για το ποιος είναι ο GOAT, δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το ποιος είναι ο GSOAT, δηλαδή ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών (Greatest Shooter of All Time). Ο Στεφ Κάρι απέδειξε, στα πιο κρίσιμα σημεία του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, το διαμέτρημα της προσωπικότητάς του και αν δεν ήταν οι δύο εκπληκτικές παραστάσεις του, με τη Σερβία στον ημιτελικό και τη Γαλλία στον τελικό, οι ΗΠΑ θα είχαν κακά ξεμπερδέματα. 

Για την ακρίβεια, δεν θα ήταν καν στον τελικό. Ακόμα κι εκεί όμως, ο Κάρι μπήκε στη ζώνη του λυκόφωτος. Τα τέσσερα τρίποντά του σε 133 δευτερόλεπτα ισοδυναμούσαν με χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ, που φεύγουν με το χρυσό από τη Γαλλία, αλλά χωρίς να είναι πειστικές. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3cjwib7q9fl)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα όρια του Κάρι

Ο Κάρι έκανε ένα άθλιο τουρνουά μέχρι τον ημιτελικό, αλλά ύστερα... μην τον είδατε: σούταρε 17 στα 26 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια του τουρνουά, 9 στα 14 στον ημιτελικό και 8 στα 12 στον τελικό, ένα ποσοστό γύρω στο... 65%, ενώ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια είχε 5 στα 22. Επιπλέον, τελείωσε το τουρνουά με 82 πόντους, περίπου 14 ανά παιχνίδι, αλλά έβαλε 22 πόντους στα πρώτα τέσσερα και... 60, ήτοι 34 και 26, στα δύο τελευταία. 

Ο μέγκα σταρ των Γουόριορς φεύγει από το Παρίσι έχοντας σώσει τις ΗΠΑ από ήττες που θα τις στιγμάτιζαν, ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο.