Το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων είναι... γεγονός! Η κορυφαία γιορτή του αθλητισμού φτάνει στο τέλος της και φυσικά από το "μενού" των αθλητικών μεταδόσεων ξεχωρίζει η Τελετή λήξης, εκεί όπου σημαιοφοόροι για την Ελλάδα που κατέκτησε 8 μετάλλια στο Παρίσι, θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Από τις ελληνικές συμμετοχές, το "μενού" περιλαμβάνει τον αγώνα της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών με την Ισπανία όπου θα κριθεί η πέμπτη θέση του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Από κει και πέρα, υπάρχουν σπουδαίοι τελικοί με φόντο το υψηλότερο σκαλί του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο, από πόλο και χάντμπολ ανδρών... μέχρι βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών! Αναλυτικά οι ώρες και τα κανάλια των αγώνων.

Η Τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και το Ολυμπιακό φινάλε της εθνικής ανδρών

Την παρουσία της στο κορυφαίο αθλητικό event του πλανήτη ολοκληρώνει η εθνική ομάδα πόλο ανδρών η οποία θέλει να δει το Ολυμπιακό φινάλε της στο Παρίσι να συνοδευτεί με νίκη κόντρα στην Ισπανία η οποία θα σημαίνει και την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προσπαθεί ακόμη να... συνέλθει από την σοκαριστική ήττα που υπέστη από την Σερβία στα προημιτελικά η οποία της στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά και την διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Η Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών που έμεινε εκτός της ζώνης μεταλλίων είναι και η τελευταία ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακού Αγώνες και μια νίκη επί της Ισπανίας θα σημαίνει και την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39pxjjmk4bd)
Το φινάλε της βραδιάς (11/08) στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι και η Τελετή λήξης στην "Πόλη του φωτός". Εκεί όπου για την Ελλάδα θα είναι σημαιοφόροι οι σπουδαίοι αθλητές μας, Εμμανουήλ Καραλής και Ευαγγελία Πλατανιώτη. Το αποκορύφωμα θα είναι το σβήσιμο της φλόγας στον Ολυμπιακό βωμό, ενώ η Τελετή λήξης θα είναι μικρότερης διάρκειας από την Τελετή έναρξης και συγκεκριμένα θα είναι ένα σόου που θα διαρκέσει για 40 λεπτά.

Τελικοί σε διαφορετικά σπορ σε άνδρες και γυναίκες

Στο χάντμπολ ανδρών, στον μικρό τελικό, η Ισπανία θα "παλέψει" με την Σλοβενία για το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο τελικός για την διεκδίκηση του χρυσού είναι ανάμεσα στην Γερμανία και την πανίσχυρη Δανία. Στο πόλο ανδρών, ο μικρός τελικός για το χάλκινο μετάλλιο είναι ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ουγγαρία, ενώ το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν οι Σερβία με την Κροατία στον μεγάλο τελικό.

Στο βόλεϊ γυναικών, ΗΠΑ και Ιταλία αναμένεται να δώσουν μια συναρπαστική "μάχη" για την κατάκτηση του χυρσού μεταλλίου, ενώ "τιτανομαχία" για το υψηλότερ σκαλί του βάρθου αναμένεται και στον τελικό του μπάσκετ γυναικών όπου η οικοδέσποινα Γαλλία θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τις ΗΠΑ που είναι φαβορί για να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

10:00 ΕΡΤ2 Ισπανία – Σλοβενία Μικρός τελικός χάντμπολ ανδρών

10:00 ΕΡΤ1 Ελλάδα – Ισπανία Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024 Πόλο ανδρών

11:35 ΕΡΤ1 ΗΠΑ – Ουγγαρία Μικρός Τελικός Πόλο Ανδρών

12:30 ΕΡΤ Sports 2 Βέλγιο – Αυστραλία Μικρός τελικός μπάσκετ γυναικών

14:00 ΕΡΤ3 ΗΠΑ – Ιταλία Μεγάλος τελικός βόλεϊ γυναικών

14:30 ΕΡΤ2 Γερμανία – Δανία Μεγάλος τελικός χάντμπολ ανδρών

15:00 ΕΡΤ1 Σερβία – Κροατία Μεγάλος τελικός πόλο ανδρών Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024

22:00 ΕΡΤ1 Παρίσι 2024 – Τελετή Λήξης Oλυμπιακών Αγώνων – Παρίσι 2024