Για να αντιληφθεί κάποιος το επίπεδο δυσκολίας που υπάρχει στη Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό αρκεί να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ματίας Λεσόρ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεχώρισαν στα παρκέ του Παρισιού και χάρισαν μετάλλιο στις χώρες τους.

Ο Λεσόρ κέρδισε με την αξία του τα λεπτά συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι "τρικολόρ" κόντραραν τις ΗΠΑ στον τελικό, αλλά το άστρο του Στεφ Κάρι στο φινάλε με τέσσερα αδιανόητα τρίποντα τους στέρησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Βενσάν Κολέ φαίνεται πως μάθαινε όσο περνούσε η διοργάνωση από τα λάθη του και η διαχείριση του στη συνέχεια ήταν εξαιρετική. Μία από τις άσχημες επιλογές του ήταν ο λίγος χρόνος συμμετοχής που έδινε στα πρώτα παιχνίδια στον Ματίας Λεσόρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38zn9voh78x)
Ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν κομβικός στις κρίσιμες αναμετρήσεις κόντρα σε Γερμανία και Καναδά, έχοντας 11,5 πόντους μέσο όρο και 4,5 ριμπάουντ. Είχε αρκετά καλά ποσοστά στις βολές ενώ σταματούσε και τους αντιπάλους του είτε χαμηλά είτε ψηλά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aofay7erpt)
Οι εμφανίσεις του μάλιστα τράβηξαν τα βλέμματα των Νιου Γιορκ Νικς από το NBA, αλλά προς ώρας η περίπτωση του δεν προχώρησε. Ήταν πολύ καλύτερος του Ρούντι Γκομπέρ - που αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού - και έδειξε πως έρχεται σε δαιμονιώδη κατάσταση ενόψει της νέας χρόνιας στη Euroleague.

Το στήριγμα του Γιόκιτς στη ρακέτα της Σερβίας ήταν ο διψήφιος Πετρούσεφ

Ένας ακόμη παίκτης που βγάζει το... ψωμί του στη Basket League αλλά για λογαριασμό του Ολυμπιακού και ξεχώρισε στην Ολυμπιάδα του Παρισιού ήταν ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος φόργουορντ - σέντερ ήταν ο βασικός πυλώνας των "πλάβι" δίπλα στον Νίκολα Γιόκιτς.

Το γεγονός πως ο σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς "τραβούσε" τους αντιπάλους πάνω του ήταν ένα πλεονέκτημα που εκμεταλλευόταν ο Πετρούσεφ, με τις κινήσεις του μέσα στη ρακέτα να λύνουν τα χέρια του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38wkxwvmv15)
Ο παίκτης του Ολυμπιακού - που έχει πρόταση από τον Ερυθρό Αστέρα για να συνεχίσει την καριέρα του - ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με σχεδόν 10 πόντους ανά παιχνίδι και 5 ριμπάουντ, κερδίζοντας επάξια τη θέση του από τον Νίκολα Γιόβιτς που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c5nghww9u9)

Πρόσφερε λύσεις από τον πάγκο κι έδειξε ότι είναι καλά ο Μιλουτίνοφ

Τέλος ο μπασκετμπολίστας που είχε τον περισσότερο ανταγωνισμό κι αντίστοιχα το μικρότερο χρόνο συμμετοχής ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε την τύχη - ατυχία να βρει μπροστά του στην Εθνική Σερβίας τον Νίκολα Γιόκιτς.

Όπως αναμενόταν ο παικταράς των "πλάβι" έβγαινε μόνο για να πάρει ελάχιστες ανάσες και ο Πέσιτς έδινε χρόνο συμμετοχής στον "Μίλου" μόνο τότε. Υπήρξαν φορές βέβαια που δοκίμαζε σχήματα με "δίδυμους πύργους" βάζοντας τον... Τζόκερ στη θέση "4" για να μοιράζει πιο καλά το παιχνίδι.

Τελείωσε τη διοργάνωση με 3,8 πόντους και 3,9 ριμπάουντ μέσο όρο στα περίπου 10 λεπτά που αγωνιζόταν ανά παιχνίδι, αλλά το θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως έδειξε πως έχει επανέλθει πλήρως από το σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.