Τα προβλήματα ανάμεσα στη FIBA και τη Euroleague είναι αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, με τις δύο διοργανώσεις να... συμπέφτουν αρκετές φορές η μία πάνω στην άλλη. Τον τελευταίο καιρό όμως φαίνεται πως τα πράγματα βελτιώνονται, κάτι που φάνηκε και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Συνάντηση Euroleague και FIBA στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Μία κίνηση που δείχνει να σημαίνει πολλά υπήρξε κατά τη διάρκεια του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Στο γήπεδο όπως αναμενόταν βρίσκονταν πολλές τεράστιες προσωπικότητες, ενώ το παρών έδωσαν μέλη της Euroleague και της FIBA.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτεγιούνας και ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής κάθισαν δίπλα δίπλα και είχαν αρκετές συζητήσεις όπως τους έπιασε τουλάχιστον ο φωτογραφικός φακός κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο διοργανώσεων ήταν τεταμένες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φαίνεται πως σιγά σιγά γίνονται βήματα προόδου και η συγκεκριμένη κίνηση αλλά και η φωτογραφία δείχνει πως τα πράγματα αρχίζουν και... ηρεμούν.

synantisi_fiba_euroleage