Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα για τον Άγιαξ στην πρεμιέρα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα! Ο "Αίαντας" που θέλει να αφήσει πίσω του την καταστροφική του περυσινή σεζόν στην Eredivisie και να κοιτάξει... υψηλότερα, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Χέρενφεν και με γκολ του Χλίνσον να πάρει πολύτιμη νίκη με 1-0 στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" στην οποία θα υποδεχθεί την ερχόμενη εβδομάδα τον Παναθηναϊκό για τον επαναληπτικό του γ' προκριματικού γύρου του Europa League.



"Λύγισε" την Χέρενφεν ο Άγιαξ και τώρα... Παναθηναϊκός

Σε αρκετές αλλαγές προχώρησε ο Φραντσέσκο Φαριόλι σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ καθώς άφησε στον πάγκο τους Χέντερσον, Φιτς-Τζιμ, Τέιλορ, Φορμπς, Χάτο και Ρενς. Ο Άγιαξ εμφάνισε δυο πρόσωπα στον αγώνα αφού στο πρώτο μέρος έδειχνε να είναι περισσότερο "μπλοκαρισμένος" επιθετικά και μάλιστα να κινδυνεύει η εστία του σε κάποιες περιπτώσεις από τους φιοξενούμενους.


Το γκολ που έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση, ήρθε στο 45ο λεπτό από ωραίο σουτ του Χλίνσον μέσα από την περιοχή μετά από ασίστ του Γκοντς, ένα γκολ που "λύτρωσε και "ξεμπλόκαρε" τον "Αίαντα" ο οποίος ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αρκετά απειλητικός και έχασε πολλές ευκαιρίες για να "κλειδώσει" τη νίκη και να πετύχει περισσότερα γκολ. Μάλιστα, λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος (45+3') ωστόσο η μπάλα μετά την προσπάθεια του Φαν ντε Μπόουμεν κατέληξε στο δοκάρι.


Άγιαξ: Πάσφιερ – Γκάι, Σούταλο, Μπάας, Γιάνσε – Μάνσβερκ, Χλίνσον (81′ Μπρόμπεϊ), Φ.Ν. Μπόουμεν (58′ Τέιλορ) – Μπέργκχαους (58′ Φορμπς), Χοντς (73′ Χέντερσον), Άκπομ (58′ Τραορέ)

Χέρενφεν: Φ.Ν. Χαρτ – Χολ (70′ Μπράουντε), Μπόχνιεβιτς, Κέρστεν, Κέλερτ – Φαν Έι (80′ Σμανς), Όλσον, Μπράουβερς – Αλ Σαέντ (80′ Ράλλης), Σεμπαουί (62′ Τρένσκοβ), Κάρλσμπακ (46′ Νικολαέσκου)