Σαν... σίφουνας πέρασε από την έδρα της Σίρακ η Νόα η οποία με ισοπεδωτική εμφάνιση επιβλήθηκε με το ευρύ 5-0 και ξεκόνησε με εμφατικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Αρμενίας! Πλέον, στρέφει το βλέμμα της στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena" όπου πηγαίνει με την αυτοπεποίθηση στα... ύψη!

Μια αυτοπεποίθηση που λίγο - πολύ απέκτησε μετά τη νίκη της με 3-1 επί της "Ένωσης" στο πρώτο μεταξύ τους ευρωπαϊκό ματς στην Αρμενία η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στην ιστορία της! 

Καταιγιστική στην πρεμιέρα της στην Αρμενία η Νόα και τώρα... Νέα Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ

Καταιγιστική ήταν η Νόα στο εκτός έδρας ματς με την Σίρακ στην πρεμιέρα του αρμένικου πρωταθλήματος στο οποίο μάλιστα ο Ρουί Μότα προχώρησε σε πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα οι Αμπαρτζουμιάν, Μουραντιάν, Ομάρ, Γκρεγκόριο και Τσινάρι πήραν φανέλα βασικών αντί τι των Φερέιρα, Άιας, Σανγκαρέ, Μιλίκοβιτς και Πάμπλο Σάντος.

Η Νόα μπήκε... φουριόζα στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε λογαριασμό με τον Γκρεγκόριο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της στο 19ο λεπτό με πλασέ του Τσινάρι και πήρε προβάδισμα με 0-2 από το πρώτο κιόλας μέρος. Σε παράσταση για έναν... ρόλο και το δεύτερο ημίχρονο. Μετά από γύρισμα του Μανβελιάν, ο Τσινάρι πλάσαρε εξ' επαφής για να σκοράρει για το 0-3, στο 83΄ο Έντεν Φερέιρα έδωσε... αέρα τεσσάρων τερμάτων (0-4) στην ομάδα του, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-5 έβαλε στο 90' ο Άιας που σκόραρε από το ύψος του πέναλτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο επαναληπτικός της Νόα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου στις 20:30, εκεί όπου οι Αρμένιοι θέλουν να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα και οι "κιτρινόμαυροι" να κάνουν την ανατροπή και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.


Σίρακ: Βουκασίνοβιτς, Μκογιάν, Βίντιτς, Μνατσκανιάν, Νταρμπινιάν, Μισακιάν, Χακομπιάν (64’ Μανουκιάν), Μρτσιαν, Μριάν, Τραορέ, Ντο (87’ Παπικιάν).

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρισον, Αμπαρτζουμιάν (81’ Μεντόσα), Μουραντιάν, Γκαμπός (46’ Άιας), Μανβελιάν (64’ Σανγκαρέ), Ομάρ, Πινσόν, Γκρεγκόριο, Τσινάρι