Αντίο Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, καλησπέρα Ολυμπιακοί Αγώνες 2028. Η ερμηνεία της Ysealt, το "My Way" που σφράγισε τη μυθολογία γύρω από τον Φρανκ Σινάτρα, ήταν η τελική πράξη συνειδητοποίησης. Το Παρίσι αποχαιρέτησε οριστικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπαίνει στο χρονοντούλαπο, στο πρώτο συρτάρι, εκεί που σφραγίζονται οι πιο όμορφες και έντονες αναμνήσεις. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3df9bxbowjd)
Δεν ήταν απλώς ένα ταξίδι στο χρόνο η τελετή λήξης, αλλά και στο... Γκρίνουιτς. Από τον Σνουπ Ντογκ, τον Ντόκτορ Ντρε, την Μπίλι Έιλις και τους Ρεντ Χοτ Τσίλι Πέπερς, ο ήλιος του Λος Άντζελες έριξε ένα τηλεοπτικό φως στο σκοτάδι των Παρισίων, πριν τα βεγγαλικά κατακλύσουν τον ουρανό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3deyj0yhrll)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3df1ypgmfbd)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3df3ypgdzxd)
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή, τραγουδούσαν οι Τρύπες. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3depxbu7ph5)
Είχε προηγηθεί το απόλυτο σκηνικό, ένα κοινό μυστικό που είχε αποκαλυφθεί εν μέσω διαμαρτυριών θρήσκων. Ο Τομ Κρουζ πήρε με τη μηχανή του την ολυμπιακή σημαία και έφυγε για το... Λος Άντζελες. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3deumu5w301)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Από το αερόστατο στο "Σταντ ντε Φρανς"


Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 άρχισε με την 24χρονη τραγουδίστρια Ζαχό ντε Σαγκαζάν να τραγουδά, βοηθεία χορωδίας, το "Sous le ciel de Paris", που η Εντίθ Πιάφ εκτόξευσε στην αθλητική στρατόσφαιρα. Ο κολυμβητής Λεόν Μαρσάν πλησίασε το αερόστατο θερμού αέρος, το οποίο φιλοξενούσε τις 17 ημέρες την ολυμπιακή φλόγα, πήρε ένα φανό και ξεκίνησε, πεζός, το ταξίδι του προς το "Σταντ ντε Φρανς".

Το πλάνο άλλαξε και όλα τα βλέμματα συγκεντρώθηκαν στο στάδιο των Παρισίων, που εγκαινιάστηκε το 1998, με το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. 


teleti_lixis_22
teleti_lixis_21
teleti_lixis_10
teleti_lixis_9
teleti_lixis_8
teleti_lixis_7
teleti_lixis_2
teleti_lixis_1


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, χαιρετίστηκαν δι' ασπασμού και πήραν τη θέση τους στην κερκίδα. Ήταν η ώρα, μετά την ανάκρουση της Μασσαλιώτιδας, να μπουν οι σημαιοφόροι των αποστολών στο στάδιο και αυτό έγινε, με τους Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελία Πλατανιώτη να γίνονται οι πρώτοι. Ελάχιστα αργότερα, εισέβαλαν οι Γάλλοι σημαιοφόροι. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dbnef37q5d)
Αφού μπήκαν οι σημαιοφόροι, σήμανε η είσοδος των αθλητών στο στάδιο. Είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι οι εναπομείναντες στο Παρίσι το διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ ο κόσμος προετοιμαζόταν και ψυχολογικά για την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας στους διοργανωτές του "Λος Άντζελες 2028". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dbuathb5a9)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένας ιδιαίτερος εθνικός ύμνος


Μόλις τελείωσε η είσοδος των αθλητών, έγινε η απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες του Μαραθωνίου από τον Μπαχ και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόου. 

Έπειτα, οι εθελοντές μπήκαν στο στάδιο. Εκείνοι που δούλεψαν ακούραστα καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων και που κάνουν την εμπειρία των ταξιδιωτών, σε κάθε διοργάνωση, αξέχαστη. 


teleti_lixis_20
teleti_lixis_19
teleti_lixis_18
teleti_lixis_17
teleti_lixis_16
teleti_lixis_15
teleti_lixis_14
teleti_lixis_13
teleti_lixis_12
teleti_lixis_11
teleti_lixis_6
teleti_lixis_5
teleti_lixis_4
teleti_lixis_3


Η παρουσίαση των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ πήρε σειρά στο πρόγραμμα. Η Αμερικανίδα Άλισον Φέλιξ, η Αυστραλή Τζέσικα Φοξ, η Γερμανίδα Κιμ Μπούι και ο Νεοζηλανδός Μάρκους Ντάνιελ είναι οι "βαπτισμένοι" των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η θεατρική διάδραση άρχισε με την ανάκρουση του ύμνου της Ελλάδας μέσα από τρεις ρόλους, ενός αλόγου που μετέφερε διπλωμένη την ελληνική σημαία, την παρέδωσε σε ένα ζόμπι και εκείνο, με τη σειρά του, σε μία χρυσόμυγα, η οποία την κάρφωσε στο κέντρο του "Σταντ ντε Φρανς". Το νόημα στην κίνηση ότι η Ελλάδα επανέφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε έναν κόσμο που ως τότε ενείχε το σκότος ως στοιχείο του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dc6kuihlax)
Το ίδιο έψαχναν και οι ακροβάτες που εμφανίστηκαν λίγο αργότερα, και αφού οι παριστάμενοι στο "Σταντ ντε Φρανς" θαύμασαν τη Νίκη της Σαμοθράκης, που μεταφέρθηκε στο στάδιο από το Λούβρο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dd5ts5oktt)
Έπειτα, όμως, η εκτέλεση του Ύμνου στον Απόλλωνα από τον Αλέν Ρος σε ένα αιωρούμενο πιάνο έκλεψε την παράσταση. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ddaimzgcdd)
Η ωραιοπάθεια του Εστανγκέ δεν αρκούσε για να βαρύνει τους θεατές. Το πάρτι είχε αρχίσει με την μπάντα Φοίνιξ. Οι αθλητές χόρευαν και, παρ' ότι κουρασμένοι, χαίρονταν κάθε στιγμή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ddgm5nr3ax)
Οι Γάλλοι μνημόνευσαν ιδιαιτέρως την Ελλάδα. Ένα βίντεο με τη διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας ήταν μία από τις στιγμές που το έκαναν. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καλημέρα Λος Άντζελες 2028

Η πρώτη εκτέλεση του εθνικού ύμνου μπορεί να ήταν ασυνήθιστη, αλλά η δεύτερη, ως σάουντρακ πάνω στα λόγια του Τόμας Μπαχ και ενώ πέντε αθλητές από πέντε ηπείρους, μεταξύ αυτών οι Μιχάιν Λόπες, Έλιουντ Κιπτσόγκε και Κέιλι ΜακΚίον έσβησαν τη φλόγα από το φανό που κρατούσε ο Μαρσάν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ddrach8d9d)
Η Σιμόν Μπάιλς εμφανίστηκε δίπλα στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, η οποία πήρε τη σημαία από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής "Παρίσι 2024" Τονί Εστανγκέ και τη δήμαρχο του Παρισίου, Αν Ινταλγκό. 

Ήταν λίγα λεπτά αφού ο Τομ Κρουζ απογείωσε την εκδήλωση, αφού πέταξε από την οροφή του σταδίου στον αγωνιστικό χώρο. 

Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια: το πρώτο βίντεο των επόμενων διοργανωτών ήταν γεγονός. Ο Μάικλ Τζόνσον, που σχολίασε τους Αγώνες για το BBC, έτρεξε με τη σημαία στην Καλιφόρνια.