Η μεγάλη των... πλάβι σχολή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι εθνικές ομάδες στο Παρίσι ήταν εξαιρετικές με απολογισμό ένα χρυσό μετάλλιο στο πόλο ανδρών κι ένα χάλκινο στο μπάσκετ.

Τα χρήματα που δίνει η Σερβία για κάθε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μπορεί η παρουσία της Σερβίας στο πόλο ανδρών να πλήγωσε τους Έλληνες στα προημιτελικά, αλλά οι "πλάβι" από εκεί και μετά ήταν εξαιρετικοί. Επικράτησαν στους "4" με ευκολία των ΗΠΑ και πήραν την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκεί υπήρξε η "μάχη" της πρώην Γιουγκοσλαβίας κόντρα στην Κροατία και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Τρία χρόνια μετά το Τόκιο ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τη Σερβία και θα επιβραβευτεί με τον καλύτερο τρόπο

Όπως αναφέρει το "Forbes", κάθε αθλητής που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο θα εισπράξει από τη χώρα ένα ποσό κοντά στις 200.000€, χρήματα που για τους πολίστες είναι πολλά και θα τους βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια της ζωής τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3d46051ew9l)
Από την άλλη η ομάδα μπάσκετ που με οδηγό τον Νίκολα Γιόκιτς κατέκτησε την τρίτη θέση ο κάθε παίκτης της χώρας αλλά και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα εισπράξουν από 60.000€, γεγονός που στους περισσότερους δεν κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση το εν λόγω ποσό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c6xtymgpy9)