Δύο ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της πτήσης της ελληνικής αποστολής προς την Αθήνα από το Παρίσι, που σηματοδότησε το οριστικό τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για την Ελλάδα

Ευχαρίστησε αρχικά όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ενώ τόνισε ότι θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους ολυμπιονίκες, αλλά και σε εκείνους που πλασαρίστηκαν στην έβδομη και την όγδοη θέση των αγωνισμάτων τους. Το μπόνους θα δοθεί με τη μορφή υποτροφίας. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d392yk8js401)
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, επιπλέον, τόνισε ότι πρόκειται να γίνει μία μεγάλη γιορτή την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να τιμηθούν οι ολυμπιονίκες. Μάλιστα, σχολίασε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν τον Σεπτέμβριο. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι η κλίμακα στην οικονομική ενίσχυση

Με βάση την ανακοίνωσή του, ο "χρυσός" ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει 30.000 ευρώ, ο "ασημένιος" Απόστολος Χρήστου θα πάρει 20.000 ευρώ και οι "χάλκινοι" Εμμανουήλ Καραλής, Θοδωρής Τσελίδης, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, Λευτέρης Πετρούνιας, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα, Κοντού, Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, από 15.000 ευρώ. 

Επιπλέον, στους αθλητές που τερμάτισαν από την τέταρτη έως την όγδοη θέση, θα δοθούν 15.000 ευρώ. Αυτό, δηλαδή, ισχύει για τους 38 της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ (8η) και των εθνικών ομάδων πόλο Γυναικών (7η) και Ανδρών (5η). Επίσης, τον Κρίστιαν Γκολομέεβ (πέμπτος στα 50μ. ελεύθερο της κολύμβησης), τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου (έκτες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), τον Στέφανο Ντούσκο (έκτος στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών), τη Δώρα Γκουντούρα (πέμπτη στο απλό της σπάθης), τον Στέφανο Τσιτσιπά (πέμπτος στο απλό του τένις). Επιπλέον, τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου (έκτες στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολόμβησης). Τέλος, την Εμμανουέλα Κατζουράκη, πέμπτη στο απλό του σκητ, στη σκοποβολή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35f0pxrj35d)
Οι προπονητές των αθλητών που θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση, θα λάβουν το μισό ποσό από αυτό των αθλητών τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η οικονομική ενίσχυση δεν συνδέεται με την πολιτειακή. Είχε ήδη ανακοινωθεί πως ο αθλητής που θα κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο θα λάμβανε 90.000 ευρώ, ο "ασημένιος" ολυμπιονίκης, 60.000 ευρώ και ο "χάλκινος" ολυμπιονίκης, 50.000 ευρώ.