Το μοτίβο είναι παρόμοιο, σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Ακόμα ηχεί εκείνη η δήλωση του Γιάννη Φουντούλη από το Τόκιο, το 2021, "συγγνώμη που πανηγυρίζουμε", όταν η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε καλοκαίρι, κάποιος αθλητής που πετυχαίνει διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση δεν μπορεί να την χαρεί με την καρδιά του, επειδή η Ελλάδα καίγεται. 

Η επιστροφή του "χρυσού" ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου και του "χάλκινου" Εμμανουήλ Καραλή δεν είχε διαφορά. Δεν έβγαλαν τα μετάλλιά τους από τις αποσκευές τους, μετά και το θέαμα που αντίκρισαν από τα παράθυρα του αεροπλάνου. Φυσικά, και την ενημέρωση που είχαν για τις φωτιές. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e4ul5cgzgh)

"Να σβήσουν επιτέλους αυτές οι φωτιές"

Η άφιξή τους θα ήταν κανονικά γιορτή, όμως τώρα είχε έναν αστερίσκο. Ο Τεντόγλου στάθηκε σε αυτόν: "Χαίρομαι που επέστρεψα στο σπίτι, φτάσαμε στην Ελλάδα σε άσχημη κατάσταση. Μόλις φτάσαμε, δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Ελπίζω να είναι όλα καλά πάντως". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e53dts8cax)
Επιπλέον, σχολίασε ότι είναι εντυπωσιασμένος με τους Έλληνες αθλητές: "Όλη η Ελλάδα, όλοι στην ομάδα, είτε πήραν είτε δεν πήραν μετάλλια, ήταν φανταστικοί. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που κατάφερα. Είναι δύσκολο να κερδίζεις, πόσο μάλλον για δεύτερη φορά. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για την υποστήριξη".

Σε ό,τι αφορά τον Εμμανουήλ Καραλή, μίλησε και για το θέαμα που είδαν οι Έλληνες αθλητές από το αεροπλάνο: "Σίγουρα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε σώοι και αβλαβείς. Όπως ερχόμασταν όμως βλέπαμε έξω από τα παράθυρα να σκοτεινιάζει η εικόνα. Όλοι είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι για αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά, να σβήσουν επιτέλους αυτές οι φωτιές και να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας".