Εντυπωσιακής υποδοχής έτυχαν οι ολυμπιονίκες της Ταϊβάν, δύο "χρυσοί" και πέντε "χάλκινοι", μεταξύ των οποίων η intersex πυγμάχος Λιν Γιου-Τινγκ, που επικράτησε στην κατηγορία των 57κ. (φτερού) στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024




Το αεροσκάφος της EVA έφτασε το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου (7:10 τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο της Ταουγιουάν, όχι μόνο του αλλά, συνοδεία τουλάχιστον τριών μαχητικών αεροσκαφών F-16, έπειτα από εντολή του υπουργείου Αμύνης της χώρας. Μάλιστα, για να γνωστοποιήσουν τον ερχομό των επτά ολυμπιονικών, τα F-16 εκτόξευσαν φωτοβολίδες. 



Ταϊβάν: Πανηγύρισαν έξαλλα το μπάντμιντον


Έτσι, οι αθλητές της πιο γνωστής ως Ταϊπέι καλωσορίστηκαν από τους συμπατριώτες τους με δόξα και τιμή. Μάλιστα, στις 16 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί, επίσης προς τιμή τους, μία παρέλαση "Ηρώων" στη Ζονγκζάν. 




Η Ταϊβάν πανηγύρισε περισσότερο από όλα τα μετάλλια εκείνο των Λι Γιανγκ και Γουάνγκ Τσι-λιν στο διπλό Ανδρών του μπάντμιντον, μια και η νίκη τους ήρθε επί των Κινέζων. Ήταν, μάλιστα, το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, κάτι που τους καθιστά εθνικούς ήρωες. 

Υπενθυμίζεται πως η υποδοχή το 2021, από το Τόκιο, είχε παρόμοιο concept, απλώς τότε πέντε Mirage 2000-5 συνόδευαν την πτήση.