Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται και ο Ολυμπιακός μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το κώλυμα που υπήρξε στην Προ Ρέκο, η οποία δεν θα συμμετάσχει στο Champions League της περιόδου 2024-25. Η "βόμβα" του Γκαμπριέλε Βόλπι, ότι η Ρέκο δεν έχει χρήματα να πληρώσει το παράβολο των 25.000 ευρώ για να συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πως, ουσιαστικά, δεν θα υπάρχει πια, διέλυσε άμεσα εις τα εξ ων συνετέθησαν την ομάδα που επί σειρά ετών είχε τους πιο ακριβοπληρωμένους πολίστες στην Ευρώπη. 

Ολυμπιακός: Αναβαθμισμένη ποιότητα στους φουνταριστούς

Στους μόνιμους "μνηστήρες" του Champions League αυτό ήρθε... κουτί. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, που το φετινό καλοκαίρι δεν είχε στο οργανόγραμμά του κάποια τρομερή ενίσχυση στην ομάδα πόλο Ανδρών, με την αναβάθμιση του Μάνου Ζερδεβά στη θέση του Μάρκο Μπίγιατς, στους γκολκίπερ, ουσιαστικά να ξεχωρίζει, ωστόσο οι πολίστες της Ρέκο έμειναν ελεύθεροι.

Ο Ερασιτέχνης έφτασε, έτσι, σε συμφωνία με τον Κώστα Κάκαρη, ο οποίος φορούσε το ερυθρόλευκο σκουφάκι από το 2018 έως το 2021 και έχει παίξει σε δύο τελικούς Champions League, έναν με τον Ολυμπιακό το 2019 και ένα με τη Ρέκο τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο. Ενδιαμέσως Ολυμπιακού και Ρέκο, ο εξαιρετικός 25χρονος φουνταριστός έπαιξε στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Εκεί αντάμωσε με τον Βιέκοσλα Κόμπεστσακ, προπονητή της θρυλικής κροατικής ομάδας, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του. 




Μάλιστα, ο Κάκαρης και ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος επίσης παίζει στον Ολυμπιακό, κάλυψαν σε απόλυτο βαθμό το κενό των Κώστα Μουρίκη και Χριστόδολου Κολόμβου, που μετά το 2021 αποχώρησαν της εθνικής ΕΛλάδος. 

Στον Ολυμπιακό είναι ενθουσιασμένοι με την επιστροφή του Κάκαρη. Μάλιστα, δεν θα είναι ο μόνος που θα αριβάρει από τη Γένοβα στον Πειραιά. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο και για τον 29χρονο Ούγγρο Γκέργκο Ζάλανκι, ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε με τη φυγή του ο Μάρτον Βάμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία είναι θέμα χρόνου να γίνει επίσημη. 

Οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι και το 2025 ομάδα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις και ρεαλιστικές πιθανότητες το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. 

Ολυμπιακός: Η δήλωση για τον Κώστα Κάκαρη

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κώστα Κάκαρη. Ο διεθνής φουνταριστός (ημ. γέννησης 2/7/1999, 1,98μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και επιστρέφει στο ρόστερ της ομάδας πόλο Ανδρών του συλλόγου.

Είναι η δεύτερη «θητεία» του Κώστα Κάκαρη με το ερυθρόλευκο σκουφάκι, μετά την τριετία 2018-21. Τα τρία πρώτα του χρόνια στον Θρύλο, κατέκτησε ισάριθμα νταμπλ στην Ελλάδα (2019, 2020, 2021) και δύο Super Cup (2019, 2020), συνολικά οκτώ τρόπαια!

Τα επόμενα δύο χρόνια (2021-23), αγωνίστηκε στην Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Κροατίας (2022), δύο Κύπελλα (2022, 2023) και έναν τίτλο Αδριατικής Λίγκας, το 2023.

Το καλοκαίρι του 2023, μετακόμισε στην Προ Ρέκο και κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε στον τελικό του Final-4 του LEN Champions League στη Μάλτα. Μάλιστα, αναδείχθηκε κορυφαίος φουνταριστός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και «μπήκε» στην κορυφαία επτάδα!

Ο Κώστας Κάκαρης θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων φουνταριστών παγκοσμίως. Βασικό μέλος της Εθνικής μας ομάδας πόλο Ανδρών, που έδωσε το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού. Με την Εθνική, έχει κατακτήσει δύο «μεγάλα» μετάλλια, το ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 της Φουκουόκα και το χάλκινο στο Παγκόσμιο 2022 της Βουδαπέστης. Το 2024, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία επτάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα (τέταρτη θέση η Ελλάδα), όπως και στη διοργάνωση του 2022.

Με την Εθνική Νέων Ανδρών, στο παρελθόν, έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης.

Η δήλωση του Κώστα Κάκαρη: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στον Ολυμπιακό, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία! Με την συμπλήρωση των 100 χρόνων του συλλόγου, στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα, να διεκδικήσει όλους τους τίτλους, εντός και εκτός Ελλάδας».

Προηγούμενες ομάδες:

-2018 Παλαιό Φάληρο

2018-21 Ολυμπιακός

2021-23 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

2023-24 Προ Ρέκο (Ιταλία)