Άγγιξε, αλλά δεν έπιασε τα αστέρια ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" προηγούνταν 3-2 τη Μάλμε στην Τούμπα και με το 2-2 της Σουηδίας έπαιρνε την πρόκριση στα playoffs για το League Stage του Champions League. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, δέχθηκε ένα απίθανο γκολ και στην παράταση οι Σουηδοί πέτυχαν το τέρμα της πρόκρισης, 3-4. Πλέον, ο "δικέφαλος" θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League. 

Οι προκριματικοί για τους ομίλους των μεγάλων διασυλλογικών διοργανώσεων είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, αφού γίνονται τα πλέον θεοπάλαβα παιχνίδια, καθώς οι ομάδες είναι γενικώς ανέτοιμες. Η ματσάρα του ΠΑΟΚ με τη Μάλμε στην Τούμπα είναι κανόνας για το "δικέφαλο του Βορρά", ο οποίος έχει παίξει μερικά εκπληκτικά παιχνίδια Αύγουστο μήνα για τα Κύπελλα Ευρώπης. 

Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Μάλμε ήταν βγαλμένο από τις σελίδες της συγκεκριμένης ανθολογίας. Ανά πάσα στιγμή, μπορούσε να γίνει οτιδήποτε. Νωρίς, μόλις στο 10', η συλλαβή δυσ- μπήκε μπροστά στη λέξη οιωνός. Ο Νάνασι έκανε τη βόλτα του στο δεύτερο δοκάρι και η ανάποδη κεφαλιά-πάσα του Γιόνσεν τον βρήκε ολομόναχο, αφού ο Σάστρε δεν τον ακολούθησε. 

ΠΑΟΚ: Γρήγορη ισοφάριση

Δεν ήταν γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, μια και η Μάλμε ήταν η πιο δραστήρια, με επιθετική πίεση, όμως, τουλάχιστον τακτικά, ο ΠΑΟΚ σύντομα εξισορρόπησε και πήρε τον έλεγχο. 

Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα, επίσης από στημένη φάση: ήταν ο Τάισον που ξεγέλασε την άμυνα της Μάλμε στο 21'. Η επιλογή της σέντρας ήταν η μπλόφα του Βραζιλιάνου, ο οποίος ξεγέλασε τον ασταθή Ντάχιν και σκόραρε, για να φέρει το παιχνίδι σε κατάσταση... παράτασης. 

Δεν κράτησε, επίσης, πολύ. Και μάλιστα, αυτό έγινε με ένα από τα... γκολ της σεζόν 2024-25, η οποία δεν έχει καλά καλά αρχίσει. Ύστερα από μία ευκαιρία του Μπράντον στο 28', είχε έρθει η ώρα του γκολ για το προσπέρασμα: στο 43', απόκρουση έστειλε την μπάλα πάνω στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο οποίος έπιασε από τα 35 μέτρα και αριστερά της εστίας του Ντάχιν έναν ασύλληπτο κεραυνό, για να βάλει μπροστά την ομάδα του, 2-1. 

Η Τούμπα παραληρούσε και, όσο γινόταν αυτό, η Μάλμε ισοφάρισε. Στο 45' έγινε νέα σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Νάνασι έκανε ένα σχετικά χλιαρό πλασέ, αλλά ο Κοτάρσκι είδε την μπάλα να του παίζει περίεργο παιχνίδι και να καταλήγει στα δίχτυα του. Έχει ευθύνη για την ισοφάριση. 

Ωστόσο, ούτε με αυτό το σκορ μπήκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε θαυμάσιο πλασέ στο μποτιλιάρισμα, μπέρδεψε ξανά τον Ντάχιν και έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με γκολ που αποδείχθηκε πρόκρισης. 

ΠΑΟΚ: Πλήρωσε την απελπισία

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ πιο τακτικό δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας, στην πλειονότητά του, μακριά από την εστία του τη Μάλμε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να βγάλει τον Τάισον, ο οποίος αντιμετώπισε ενοχλήσεις. Στο 57' ο Κουλιεράκης με προβολή και στο 60' ο Μουργκ με σουτ έχασαν την ευκαιρία να βάλουν το τέταρτο "ασπρόμαυρο" γκολ. 

Η Μάλμε απείλησε με τον Μποτχάιμ στο 68', ενώ το σουτ του Θελίν, στο 90', ήταν σημαντική στιγμή, που θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. 

Οι Σουηδοί τα έπαιξαν όλα για όλα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Μία εκτέλεση φάουλ έφερε όλον τον κόσμο στην περιοχή. Η μπάλα θύμισε μπαλάκι του μπιλιάρδου σε πρόσκρουση. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη. Τελικά, ο Νιλς Ζότερστρομ, με πλασέ σταλμένο από τη μοίρα, ισοφάρισε για τη Μάλμε. Το γκολ ελέγχθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αλλά δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ ουδέν μεμπτόν υπήρξε. Για περίπου τρία λεπτά, η Τούμπα είχε παγώσει. 

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν παγώσει και η Μάλμε έφτασε στο 4-3 όταν ο Κρίστιανσεν, αλλαγή στη θέση του... πρώτου δήμιου, του Νάνασι, έφυγε από κανονική θέση και σκόραρε στο 99'. Την πάσα έκανε ο σκόρερ του τρίτου γκολ, Ζέτερστρομ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να διαμαρτύρεται ματαίως για φάουλ. 

Η Μάλμε ήταν η καλύτερη ομάδα στην παράταση. Το σουτ του Γιόνσεν στο δοκάρι στο 109', ήρθε έπειτα από δύο σημαντικές στιγμές του Αλί. Ο Τισουντάλι, που επιστράτευσε ο Λουτσέσκου στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, είχε καλή στιγμή να ισοφαρίσει με τακουνάκι, στο 110'. 

Ο Ντεσπόντοφ είχε την τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, όμως την εκτέλεση φάουλ του στο 120' απέκρουσε ο Ντάχιν. 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (72' Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (86' Βιεϊρίνια), Τάισον (50' Μουργκ, 102' Τισουντάλι), Μπράντον (72' Τσάλοφ).
Μάλμε: Ντάχιν, Στρίγκερ, Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (60' Μπόλιν), Πένια, Γιόνσεν, Νανάσι, Τελίν, Μπότχαϊμ (86' Αλί).