Ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε στα playoffs του Champions League ύστερα από μία άνευ προηγουμένου ήττα, 4-3 στην Τούμπα, από τη Μάλμε. Ο "δικέφαλος του Βορρά", ωστόσο, θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σίγουρα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που δεν έχουν "δέσει" τις συμμετοχές τους σε League Stage του Europa League, ο πρώτος, και του Conference League, και οι δύο. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" θα αντιμετωπίσει την Τσέλιε ή τη Σάμροκ Ρόβερς στα playoffs του Europa League. Οι Σλοβένοι έχουν νικήσει 1-0 στο πρώτο παιχνιδι και πάνε στην Ιρλανδία (15/8-22:00) για να υπερασπιστούν αυτό το σκορ. 

ΠΑΟΚ: Τον... συμφέρει το Europa 

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Αυγούστου και για το χρηματικό πρόσημο. Η πρόκρισή του στη League Stage του Europa League θα του αποφέρει 4.310.000 ευρώ, ποσό που θα αυξηθεί αναλόγως της πορείας του και του μαξιλαριού αξίας, το οποίο θα διαμορφωθεί. A priori το ποσό είναι μεγαλύτερο από τα 3.170.000 ευρώ της League Stage στο Conference League. Πάντως, ακόμα και εκεί μπορεί να φτάσει να έχει έσοδα πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.