Ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο αμερικάνικο μπάσκετ και το NBA έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο λόγος για τον Φρανκ Σέλβι, ο οποίος κατέχει από το 1954 (εδώ και 70 χρόνια πλέον) το ρεκόρ των 100 πόντων σε παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας του NCAA.

"Έφυγε" από τη ζωή ο Φρανκ Σέλβι, πρώην παίκτης του NBA

Ο Φρανκ Σέλβι έχει καταφέρει να μείνει στην ιστορία του αμερικάνικου μπάσκετ εδώ και 70 χρόνια. Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 91 ετών βύθισε στο πένθος τους οικείους του, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ο Αμερικάνος μπασκετμπολίστας έγινε ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει πετύχει 100 πόντους σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας του NCAA, φορώντας τη φανέλα του Φέρμαν - που ήταν το κολλέγιο του - κι αγωνιζόταν κόντρα στο Νιούμπερι Κόλετζ.

Ο Σέλβι έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη καριέρα του, καθώς μετά από δύο χρονιές ως πρώτος σκόρερ στο NCAA, επιλέχθηκε στο Νο1 του NBA Draft το 1954 από τους Μπάλτιμορ Μπούλετς. Αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για δέκα χρόνια μέχρι το 1964.

Ενδιάμεσα είχε μία σεζόν εκτός δράσης λόγω στρατού (1956-57) ενώ βρέθηκε σε δύο All Star Game τις χρόνιες 1955 και 1962. Είχε φορέσει τη φανέλα των Χοκς, Λέικερς, Νικς, αλλά και των Σίρακιουζ Νάσιοναλς που μετονομάστηκαν στους σημερινούς Σακραμέντο Κινγκς.

Στη θητεία του στο NBA έπαιξε σε 565 αγώνες, έχοντας 10,8 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε περίπου 26 λεπτά συμμετοχής.