Η ιστορία του Στίβεν Βαν ντε Βέλντε ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας μετά από 10 περίπου χρόνια, καθώς ο Ολλανδός παίκτης του μπιτς βόλεϊ αγωνίστηκε κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της διοργάνωσης εμφανίστηκε μετανιωμένος για το βιασμό της 12χρονης κοπέλας τότε.

Μίλησε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε

Η περίπτωση του Στίβεν Βαν ντε Βέλντε έχει διαφορετικές ερμηνείες θα έλεγε κανείς. Ο 30χρονος πλέον Ολλανδός κατηγορήθηκε πριν 10 χρόνια για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού, το οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook στο Μίλτον Κέινς το 2014.

Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, αλλά τελικά έκατσε μέσα για μόλις έναν χρόνο. Η ιστορία του βγήκε ξανά στο... φως λόγω της συμμετοχής του Στίβεν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και το μπιτς βόλεϊ.

Όπως ήταν αναμενόμενο το κοινό τον αποδοκίμαζε σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού λόγω του γεγονότος που είχε συμβεί στο παρελθόν. Μετά το τέλος της διοργάνωσης αποφάσισε να "σπάσει" τη σιωπή του, αναφέροντας πως του έκανε έκπληξη ο τρόπος που του συμπεριφέρθηκαν.

"Σίγουρα είχα μια στιγμή κατάρρευσης, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Αλλά σκέφτηκα, δεν το θέλω αυτό, από εμένα", σχολίασε αλλά δεν τα παράτησε και συνέχισε κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου και αποκλείστηκε στον τέταρτο αγώνα του.

Στη συνέχεια στάθηκε στο γεγονός πως ο τρόπος που αντιμετώπισαν τη συμμετοχή του έβλαεψε την οικογένεια του."Σίγουρα το σκέφτηκα, ναι, κάτι έκανα λάθος πριν. 10 χρόνια πρέπει να το αποδεχτώ... Αλλά το να πληγώσω τους ανθρώπους γύρω μου, είτε είναι ο Ματθαίος, είτε η γυναίκα μου, ο γιος μου... αξίζει τον κόπο;"