Η Euroleague μπορεί να ξεκινάει σε δύο μήνες, αλλά οι ομάδες συνεχίζουν κανονικά τις μεταγραφές τους ενόψει της νέας σεζόν. Η Μπάγερν Μονάχου ενισχύθηκε πολύ σημαντικά με την απόκτηση του Γιοχάνες Φόιγκτμαν, ενώ η Βιλερμπάν συμφώνησε ξανά με τον Τεό Μαλεντόν.

Ενίσχυση στη Euroleague για τη Μπάγερν Μονάχου με τη μεταγραφή του Φόιγκτμαν

Η υπέρβαση με την πρόσληψη του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου δεν πήγε όπως θα περίμενα οι ιθύνοντες της. Η προσπάθεια για υπέρβαση στο ρόστερ έγινε, αλλά ο Ισπανός προπονητής δε κατάφερε να την οδηγήσει στα Playoffs της διοργάνωσης.

Πλέον αποφάσισαν να κινηθούν... γερμανικά, καθώς απέκτησαν τον Γκόρντον Χέρμπερτ, ο οποίος μετά την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αποφάσισε να επιστρέψει σε πάγκο ομάδας με στόχο την υπέρβαση τη νέα χρονιά.

Μαζί του πήρε κι έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες της "μανσαφτ", ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν. Ο πρώην φόργουορντ - σέντερ της Αρμάνι Μιλάνο αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να ενισχύσει τη προσπάθεια της Μπάγερν Μονάχου.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Φόιγκτμαν είχε 7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο ανά παιχνίδι στη Euroleague, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπασκόνια στην Ισπανία αλλά και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία.


Επέστρεψε στη Βιλερμπάν και τη Euroleague ο Μαλεντόν

Μία από τις δυσάρεστες εκπλήξεις της προηγούμενης σεζόν ήταν η Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόνα, αλλά το εγγυημένο συμβόλαιο που έχει της δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ξανά στη διοργάνωση και να αλλάξει τα δεδομένα.

Για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω χρειάζονται και μεταγραφές που θα της ανεβάσουν το επίπεδο. Μία από αυτές θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ο Τεό Μαλεντόν, με τον 23χρονο γκαρντ να επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε μετά από 4 χρόνια στο NBA.

Η θητεία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν πήγε όπως θα περίμενε, καθώς δεν κατάφερε να βρει τις ευκαιρίες που χρειαζόταν. Πλέον επιστρέφει στον τόπο του... εγκλήματος κι από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας πλέον στα 23 του χρόνια πολύ μεγαλύτερη εμπειρία για να βοηθήσει.