Ο τελικός του Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και της Αταλάντα είχε σίγουρα πολλούς... λόγους για να τον δει κανείς! Και σίγουρα οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν σε κάτι κοινό. Αυτό "ακούει" στο όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ που έκανε όλο τον πλανήτη να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό για να δουν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τη φανέλα της "Βασίλισσας". Άλλωστε από την προθέρμανση του ξεκίνησε η... αποθέωση!

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν για τις δυο ομάδες ήταν ο πολυπόθητος στόχος και οι δυο τους "κονταροχτυπήθηκαν" μέχρι τέλους. Η θριαμβεύτρια του Champions League απέναντι στην μεγάλη νικήτρια του Europa League και τον αστέρα της, Αντεμόλα Λόουκμαν. Όλα τα βλέμματα όμως από το πρώτο λεπτό ήταν στον Εμπαπέ που έδειχνε αποφασισμένος να συνδυάσει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Ρεάλ όχι απλά με νίκη αλλά και με... γκολ μπροστά στα μάτια των χιλιάδων φιλάθλων που κατέκλυσαν το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, "Ναροντόβι".


Τα κατάφερε και τα δυο φυσικά! Ποιος θα του το στερούσε; Η Αταλάντα όσο και αν προσπάθησε να κάμψει την αντίσταση των σεληνιασμένων Μαδριλένων δεν θα γινόταν με τίποτα να χαλάσει το... πάρτι του καλωσορίσματος του Εμπαπέ στο πρώτο του επίσημο του ματς που θα θυμάται για πάντα. Η Ρεάλ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά γιατί την αποκαλούν "Βασίλισσα" και με 2-0 πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σεζόν μέχρι τον... επόμενο κόντρα στους Ιταλούς που... ήθελαν αλλά "υποκλίθηκαν" στην ανωτερότητα της. Τα έξι Σούπερ Καπ έφτασαν οι Μαδριλένοι!

Πάρτι της Ρεάλ, θρίαμβος στο Σούπερ Καπ, με το πρώτο γκολ του Εμπαπέ να είναι γεγονός

Ποιος δεν... εντυπωσιάστηκε όταν αντίκρισε την γραμμή κρούση της Ρεάλ; Εμπαπέ, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους. Μια τετράδα "φωτιά" ικανή να κάνει... ζημιά σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη "μαγική" ενέργεια του Εμπαπέ που.. ξεσήκωσε το κοινό φυσικά δεν άργησε να έρθει αφού μόλις στο 5ο λεπτό έδειξε την κλάση του με μαγική ντρίμπλα με το τακουνάκι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fv7e3zhv3t)
Μπορεί η Ρεάλ να είχε τη μπάλα στα πόδια της και να έδειχνε πιο απειλητική, όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού καταγράφτηκε από την Αταλάντα η οποία λίγο έλειψε να ανοίξει λογαριασμό στο ματς. Στο 25ο λεπτό "άγγιξε" το 0-1 καθώς ο Ντε Ρουν έκανε την σέντρα και η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο πριν χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fvpaj6xlz5)
Ο Τσουαμενί έμοιαζε ο αδύναμος κρίκος της "Βασίλισσας" καθώς έκανε αλεπάλληλα λάθη τα οποία έδιναν τη δυνατότητα σε Ιταλούς να βγαίνουν στην αντεπίθεση και να δημιουργούν κινδύνους. Παρ' όλα αυτά τα... χαλούσαν στην τελική ενέργεια, ενώ είχαν και το... νου τους στον Εμπαπέ που το μόνο που είχε καταφέρει ήταν να κάνει την πρώτη του τελική στο 15ο λεπτό όταν και μετά από γύρισμα του Βαλβέρδε στην περιοχή επιχείρησε σουτ το οποίο κατέληξε σε σώμα αμυντικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fvj6g4ojc9)
Στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45+1'), η Ρεάλ απάντησε με το ίδιο... νόμισμα στην Αταλάντα και το δεύτερο δοκάρι της αναμέτρησης ήταν... γεγονός. Οι Μαδριλένοι "άγγιξαν" το 1-0 όμως το φοβερό σουτ του Ροντρίγκο από την περιοχή μετά από ωραία κάθετη του Μπέλιγχαμ, "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fvw8f3uzht)
Στην Αταλάντα άνηκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου μέρους. Μόλις δυο λεπτά (47') μετά την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Ντε Κετελάρε έβγαλε τη σέντρα, ο Πάσαλιτς έκανε ωραία κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε ο Κουρτουά που βρισκόταν σε ετοιμότητα.

O ρυθμός ήταν καταιγιστικός και το θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες απολαυστικό. Το μόνο που έλειπε ήταν ένα γκολ. Εντέλει ήρθε στο 59ο λεπτό και όχι από τα... πόδια που πολύ θα ήθελαν του Εμπαπέ αλλά του Βαλβέρδε ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μετά από φανταστική συνεργασία του Μπέλιγχαμ με τον Βινισιους και γύρισμα του δεύτερου στην περιοχή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fwv2kr9rll)
H συνέχεια βρήκε την Ρεάλ με την αυτοπεποίθηση στα... ύψη να σφυροκοπά τα καρέ της Αταλάντα και τον αντίπαλο γκολκίπερ, Μούσο να δείχνει τα αντανακλαστικά του με αποκορύφωμα όταν και είπε... όχι σε τετ-α-τετ με τον Βινίσιους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fwxw8ve6u9)
Η στιγμή που όλοι... περίμεναν ήρθε στο 68ο λεπτό. Όταν και ο Κιλιάν Εμπαπέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με υπέροχη πάσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μπέλιγχαμ, ο Γάλλους σούπερ σταρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, πανηγύρισε έξαλλα και φυσικά προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας, "Ναροντόβι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fx35i2v4vd)
Highlight του αγώνα πέρα από το γκολ γα τον Εμπαπέ ήταν όταν και έγινε αλλαγή, γνώρισε τεράστια αποθέωση και αυτό που "έκλεψε" τις εντυπώσεις ήταν η αγκαλιά με τον νέο του προπονητή, Κάρλο Αντσελότι! Το χαμόγελο του τα... είπε όλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fxbob3obux)
Η Ρεάλ είχε τα ηνία, την μπάλα στα πόδια της και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Αταλάντα που είχε να... ανέβει ένα βουνό, προσπάθησε να ψάξει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, είχε κάποιες καλές στιγμές όμως δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους που βρήκε την Ρεάλ μεγάλη νικήτρια και θριαμβεύτρια του τελικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fx5yu9bdy1)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (89' Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ροδρίγκο (76' Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (89΄ Σεμπάγιος), Βινίσιους (88' Αρντά Γκιουλέρ), Μπαπέ (83΄Μπραχίμ Ντίαθ)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τζιμσίτι, Ιέν (89' Παλέστρα), Κολάσινατς (71' Μπάκερ), Ζαπακόστα (63' Γκόντφρι), Ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουτζέρι, Πάσαλιτς (90' Μαντσόνι), Ντε Κετέλερ (63' Ρετέγκι), Λούκμαν