Ο Πεπ Μπιέλ αν και συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα φιλικά, η νέα σεζόν δεν θα τον βρει στα ερυθρόλευκα καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο MLS, με τη φανέλα της Σάρλοτ. Οι Πειραιώτες θα τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς.

Από τον Ολυμπιακό στο MLS και τη Σάρλοτ ο Πεπ Μπιέλ 

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια... ανάσα από το να ολοκληρώσει το deal με τη Σάρλοτ για την παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού του Πεπ Μπιελ ο οποίος όπως όλα δείχνουν βρίσκεται με το ένα... πόδι στο MLS και μετρά αντίστροφα για την μετακόμιση του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027 με τους "ερυθρόλευκους" παρ' όλα αυτά ο ίδιος βρίσκεται κοντά στην αποχώρηση του. Μάλιστα, πέρα από τον δανεισμό η συμφωνία μεταξύ των δυο ομάδων περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει καταγράψει συνολικά 59 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισό 12 γκολ και 8 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός τον είχε αποκτήσει από την Κοπεγχάγη τον Σεπτέμβριο του 2022 και για να τον κάνε δικό του είχε βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 6.000.000 το οποίο καρπώθηκε η Κοπεγχάγη. Το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς είχε δοθεί δανεικός στην Άουγκσμπουργκ, ωστόσο δεν παρέμεινε στην γερμανική ομάδα.