Μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του βίωσε ο Τζοέλ Εμπίντ ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στην... κορυφή του πλανήτη. Ο σούπερ σταρ των Φιλαδέλφεια Σίξερς που μεγάλωσε και έζησε στο Καμερούν μέχρι τα 16 του χρόνια, έλαβε διπλή... χαρά αφού τιμήθηκε και από τον πρόεδρο του Καμερούν με το μετάλλιο του Διοικητή του Τάγματος της Ανδρείας.

Ο Εμπίντ τιμήθηκε από τον πρόεδρο του Καμερούν μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αφού ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, εκεί όπου η σύγχρονη έκδοση της Team USA επιβεβαίωσε την κυριαρχία της σαρώνοντας τα... πάντα στο πέρασμα της, ο Τζοέλ Εμπίντ τιμήθηκε και από τον πρόεδρο του Καμερούν για το χρυσό με τις ΗΠΑ με το μετάλλιο του Διοικητή του Τάγματος της Ανδρείας.

Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται από τον Πρόεδρο του Καμερούν σε όσους έχουν "εξαιρετική συνεισφορά στους τομείς των τεχνών, της επιστήμης, της γεωργίας, του εμπορίου ή της βιομηχανίας". Άλλωστε ο Εμπίντ είναι γέννημα... θρέμα Καμερουνέζος!

Ο αστέρας των Φιλαδέλφεια Σίξερς γεννήθηκε και έζησε στο Καμερούν μέχρι τα 16 του χρόνια, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 έλαβε την αμερικανική υπηκόοτητα αποασίζοντας να στελεχώσει την ομάδα των ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά, ο Εμπίντ σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χρυσού αποκάλυψε ότι θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Καμερούν στο Λος Άντζελες όπου θα διεξαχθούν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες.