Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ματίας Λεσόρ και Φιλίπ Πετρούσεφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 "τράβηξε" τα βλέμματα όχι μόνο των συλλόγων στο NBA, αλλά και του ίδιου του ESPN. Το αθλητικό κανάλι τους τοποθέτησε σε μία λίστα μαζί με άλλους πέντε που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σε λίστα του ESPN για το NBA μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Λεσόρ και Πετρούσεφ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στο τέλος τους και σειρά παίρνουν τα μεταγραφικά σενάρια πριν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος στη Euroleague. Ανάμεσα στους παίκτες που ξεχώρισαν στο τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού ήταν ο Ματίας Λεσόρ.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR είχε 7,2 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ στους αγώνες με την Εθνική Γαλλίας, όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Τo ESPN τον τοποθέτησε στη λίστα του για τους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στο NBA αναφέροντας:

"Ο 28χρονος ήταν αποτελεσματικός, πετυχαίνοντας τα 2/3 σουτ που έπαιρνε στο τουρνουά. Ήταν μεστός και σκληρός στην επίθεση, όπως έδειξε με τη spin move μπροστά στον Τζρου Χόλιντεϊ στον τελικό. Οι Ορλάντο Μάτζικ που είναι πλήρεις στα γκαρντ, αλλά πιο αδύναμοι στη front line, θα ταίριαζαν στον Λεσόρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38zn9voh78x)
Στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο Φιλίπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού, με τον Σέρβο φόργουορντ - σέντερ να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τους "πλάβι", βοηθώντας τους κιόλας να φτάσουν μέχρι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση.

"Ο Πετρούσεβ, ακόμα στα 24 του χρόνια, μέτρησε μόλις 10 λεπτά στο NBA την τελευταία σεζόν πριν γίνει ανταλλαγή και αποδεσμευτεί από τους Κινγκς για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Αλλά με αυτά που έδειξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες - περίπου 10 πόντους ανά ματς σε 23 λεπτά συμμετοχής ανά έξοδο από την πεντάδα - θα άξιζε ακόμα μια ευκαιρία στο NBA.

Μπαίνει άλλωστε στην κορύφωση της καριέρας του και μία ομάδα που στηρίζεται στον ρυθμό όπως οι Ιντιάνα Πέισερς θα του ταίριαζε, αν στην Ιντιάνα αποφασίσουν ότι ο Τζέιμς Γουάιζμαν, η τρίτη επιλογή στα σέντερ, δεν είναι ο εκλεκτός τους."

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c5nghww9u9)
Εκτός των παικτών των δύο "αιωνίων" αντιπάλων, βρίσκονται οι Γιαμπουσελέ και Καμπόκλο που έβγαλαν "μάτια" στη διοργάνωση, με τον Βραζιλιάνο σέντερ μάλιστα να θεωρείται μία πολύ καλή λύση για τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.