Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 να έφτασαν στο τέλος τους, αλλά ακόμη υπάρχουν κάποια "βραβεία" που δίνονται στους παίκτες των ομάδων. Η FIBA ανακοίνωσε τους MVP της κάθε χώρας ξεχωριστά με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς να ξεχωρίζουν.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν ξεχώρισαν στις επιλογές των MVP των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο "Greek Freak" αναδείχθηκε μάλιστα MVP για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στη διοργάνωση σύμφωνα με τη λίστα της FIBA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38sgkdjjnj5)
Γνωστοί έγιναν οι καλύτεροι παίκτες και των υπόλοιπων χωρών, με τους Λεμπρόν Τζέιμς και Νίκολα Γιόκιτς να είναι οι αναμενόμενες επιλογές για ΗΠΑ και Σερβία, αν και κάπου εκεί φαίνεται να "διαμαρτύρονται" οι Στεφ Κάρι και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για τις επιλογές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3c6xtymgpy9)
Στις υπόλοιπες χώρες δεσπόζει ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα που συνέβαλλε τα μέγιστα για να φτάσει η Γαλλία μέχρι τον τελικό, αν και οι εμφανίσεις ειδικά του Γκέρσον Γιαμπουσέλε δημιουργούν αμφιβολίες. Για τη Γερμανία δίκαια στη πρώτη θέση ο... καταλυτικός σε κάθε παιχνίδι Ντένις Σρέντερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30fll5aovc1)
Από εκεί και μετά δεν υπήρξε κάποια σπουδαία έκπληξη με τον Καναδά να έχει τον Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και η Αυστραλία τον Τζος Γκίντεϊ. Δεδομένη ήταν η επιλογή του Σάντι Αλντάμα για την Ισπανία αλλά και του Μπρούνο Καμπόκλο για τη Βραζιλία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30jogw8ke3t)

Αναλυτικά οι MVP των χωρών σύμφωνα με τη FIBA


ΗΠΑ - ΛεΜπρόν Τζέιμς
Γαλλία - Βίκτορ Γουεμπανιάμα
Σερβία - Νίκολα Γιόκιτς
Γερμανία - Ντένις Σρέντερ
Καναδάς - Σέι Γκίλτζιους Αλεξάντερ
Αυστραλία - Τζος Γκίντεϊ
Βραζιλία - Μπρούνο Καμπόκλο
Ελλάδα - Γιάννης Αντετοκούνμπο
Νότιο Σουδάν - Κάρλικ Τζόουνς
Ισπανία - Σάντι Αλντάμα
Ιαπωνία - Γιούκι Καβαμούρα
Πουέρτο Ρίκο - Χόσε Αλβαράδο