Να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι σε ομίλους ήθελε ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία κόντρα στον Άγιαξ. Οι "πράσινοι" γνώριζαν πως αν προκριθούν θα είναι σίγουρα στο League stage κάποιας διοργάνωσης, αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν... πολύ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον "Αίαντα" να είναι καλύτερος στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και να χάνει σωρεία ευκαιριών, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ντραγκόφσκι. Στο δεύτερο μέρος το "τριφύλλι" ισορρόπησε, γλίτωσε από το δοκάρι του Γκοντς και με το γκολ του Τετέ στο 89ο λεπτό έστειλε το ματς στην παράταση.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και μετά από 34 εκτελέσεις συνολικά και για τις δύο ομάδες, ο Άγιαξ επικράτησε με 13-12 και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στα Playoffs του Conference League τη Λανς.

Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άγιαξ να είναι απειλητικός από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά το σουτ Φιτζ - Τζιμ αποκρούστηκε από τον Ντραγκόφσκι, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να είναι σε ετοιμότητα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gp7uuzz4e9)
Οι "πράσινοι" μετά το μέτριο ξεκίνημα ξεκίνησαν και έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ιωαννίδη να φτάνει... φάτσα με τον τερματοφύλακα του "Αίαντα", αλλά δε μπόρεσε να κάνει το σουτ, με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gp9n4pzrgp)
Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε στη συνέχεια να κρατήσει τη μπάλα και να γίνει απειλητικός στα καρέ του Πασβίρ, αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις ευκαιρίες να γίνονται επικίνδυνοι μέσω στημένων φάσεων. Σε μία από αυτές στο 26ο λεπτό ο Άκπομ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gpitethndl)

Συνεχόμενες ευκαιρίες του Άγιαξ για να σκοράρει

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρία λεπτά και ο Άγιαξ έγινε για ακόμη μία φορά απειλητικός - αυτή τη φορά από κόρνερ - που εκτέλεσε ο Χέντερσον. Ο Άκπομ κατάφερε να πάρει τη κεφαλιά προλαβαίνοντας τον Ντραγκόφσκι αλλά ο Ιωαννίδης σαν "απο μηχανής Θεός" έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gpnd89tz9d)
Οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους δε σταμάτησαν εκεί, με τον σκόρερ του πρώτου ματς, Μπεργκχάους, να βρίσκεται πολύ κοντά στο 1-0, αλλά το εντυπωσιακό του αριστερό σουτ εκτός περιοχής βρήκε το δοκάρι της εστίας των "πρασίνων" στο 33ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gpq9kj9f4h)
Ο Ντραγκόφσκι ήταν εκεί και στη τελευταία ευκαιρία του "Αίαντα" στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ολλανδούς να συνεργάζονται άψογα έξω από την περιοχή και τον Άκπομ να βρίσκεται απέναντι στον Πολωνό τερματοφύλακα που τον σταμάτησε ξανά, διατηρώντας το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gq06cjq30h)

Πολύ κοντά στο γκολ Παναθηναϊκός και Άγιαξ αλλά οι τερματοφύλακες αντέδρασαν

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας πως μπορεί να βρει ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Το "τριφύλλι" έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία στο 55ο λεπτό, με τον Τζούρισιτς να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Πασβίρ και τον Μπακασέτα να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gql3nwoiq1)
Στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η ώρα του Άγιαξ να χάσει μία απίστευτη ευκαιρία, με τον Τέιλορ να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια, να φέρνει τη μπάλα μπροστά του αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στα πόδια του Ντραγκόφσκι που κρατάει το "μηδέν" για την άμυνα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gqppjvh0b5)
Στο 63ο λεπτό οι "πράσινοι" έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με τον Τσέριν να κάνει πολύ ωραία την κίνηση από τα αριστερά να σουτάρει από διαγώνια θέση αλλά ο Πασβίρ ήταν εκεί, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ίνγκασον πήρε το... ριμπάουντ αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gqubbvtwj5)

Έχανε τα δοκάρια ο Άγιαξ - Βρήκε το γκολ ο Παναθηναϊκός και έστειλε το ματς στην παράταση

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης έπεσε ο ρυθμός, με τον Φραντσέσκο Φαριόλι να κάνει αλλαγές για να μπορέσει να ελέγξει το αποτέλεσμα, ενώ οι κινήσεις του Ντιέγκο Αλόνσο μέχρι το 80' δεν είχαν προσφέρει κάτι επιθετικά για τους "πράσινους".

Οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους δεν είχαν σταματημό, με τον Γκοτς να φτάνει πολύ κοντά στο 1-0, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με τον Ντραγκόφσκι και τους παίκτες των "πρασίνων" να βλέπουν πως οι ελπίδες τους για πρόκριση υπάρχουν ακόμη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3grk2s1jf89)
Επειδή η μπάλα είναι γνωστό ότι τιμωρεί, ο Παναθηναϊκός στην αμέσως επόμενη φάση βρήκε το πολυπόθητο γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, με τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας του. Ο Τετέ είδε ότι οι κόντρες τον ευνόησαν και με σουτ στην απέναντι γωνία "έγραψε" το 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3grco7q18nl)

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στην παράταση αλλά δε σκόραρε και η πρόκριση κρίνεται στα πέναλτι

Στην παράταση φάνηκε πως οι "πράσινοι" είχαν περισσότερες δυνάμεις και απειλούσαν περισσότερο, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον σκόρερ, Τετέ, ο οποίος απείλησε στο 98ο λεπτό με σουτ με την κόντρα να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3grt9lqpuex)
Οι "πράσινοι συνέχισαν να έχουν το ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, με το παιχνιδι να πηγαίνει τελικά στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με το νικητή να προκρίνεται στα Playoffs του Europa League.



Η ΤΡΟΜΕΡΗ διαδικασία των πέναλτι:

1ο πέναλτι Παναθηναϊκός: ΑΣΤΟΧΟ (Μαντσίνι)
1ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Μπεργκβάιν)
2ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Γερεμέγεφ)
2ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Φαν ντε Μπούμεν)
3ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Τετέ)
3ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Γκοντς)
4ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Γεβντάι)
4ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Τέιλορ)
5ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Μλαντένοβιτς)
5ο πέναλτι Άγιαξ: ΑΣΤΟΧΟ (Μπρόμπεϊ)
6ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Βιλένα)
6ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Χέντερσον)
7ο πέναλτι Παναθηναϊκός: ΑΣΤΟΧΟ (Μαξίμοβιτς)
7ο πέναλτι Άγιαξ: ΑΣΤΟΧΟ (Τραορέ)
8ο πέναλτι Παναθηναϊκός: ΑΣΤΟΧΟ (Ίνγκασον)
8ο πέναλτι Άγιαξ: ΑΣΤΟΧΟ (Μπας)
9ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Βαγιαννίδης)
9ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Γκάι)
10ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Ζέκα)
10ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Σούταλο)
11ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Ντραγκόφσκι)
11ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Πάσβιρ)
12ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Μαντσίνι)
12ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Μπεργκβάιν)
13ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Γερεμέγεφ)
13ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Φαν ντε Μπούμεν)
14ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Τετέ)
14ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Γκοντς)
15ο πέναλτι Παναθηναϊκός: Εύστοχο (Γεβντάι)
15ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Τέιλορ)
16ο πέναλτι Παναθηναϊκός: ΑΣΤΟΧΟ (Μλαντένοβιτς)
16ο πέναλτι Άγιαξ: ΑΣΤΟΧΟ (Μπρόμπεϊ)
17ο πέναλτι Παναθηναϊκός: ΑΣΤΟΧΟ (Βιλένα)
17ο πέναλτι Άγιαξ: Εύστοχο (Χέντερσον)

Άγιαξ (Φραντσέσκο Φαριόλι)Πάσβιρ, Ρενς (110' Μπεργκβάιν), Χάτο (99' Μπρόμπεϊ), Χέντερσον, Τέιλορ, Σούταλο, Φορμπς (61' Γκοντς), Μπαας, Μπέργκχαους (71' Γκάι), Φιτς – Τζιμ (71' Φαν ντε Μπούμεμ), Άκπομ (60' Τραορέ)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο)Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68' Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο (82' Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82' Βιλένα), Μπακασέτας (97' Ζέκα), Μαντσίνι, Τζούρισιτς (68' Τετέ), Ιωαννίδης (75' Γερεμέγεφ)