Να βρει τον καλό του εαυτό ψάχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι άλλωστε το πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ο Έλληνας Πρωταθλητής άλλαξε προπονητή, ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο Σινσινάτι και αντιμετώπισε στο δεύτερο γύρο τον Τζακ Ντρέιπερ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος στο πρώτο σετ, έφτασε ένα γκέιμ μακριά από την πρόκριση στο τρίτο, αλλά μία απόφαση του διαιτητή "έπαιξε" με το μυαλό του Έλληνα Πρωταθλητή που ηττήθηκε τελικά με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 7-5) και αποχαιρέτισε πρόωρα τη διοργάνωση.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Τσιτσιπά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι εξαιρετικός στο σερβίς του και να καταφέρνει να γλιτώνει το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, με τον Ντρέιπερ να μην έχει ευκαιρίες να το κάνει, αλλά να πιέζει αρκετά τον Έλληνα Πρωταθλητή.

Ότι δεν κατάφερε ο Βρετανός, το έκανε λίγο αργότερα ο Τσιτσιπάς που εκμεταλλεύτηκε το πρώτο κιόλας μπρέικ πόιντ του παιχνιδιού και πήρε προβάδισμα με 3-1. Κράτησε με ευκολία μάλιστα το δικό του σερβίς και βρέθηκε τρία γκέιμ μπροστά στο πρώτο σετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gs0wrvqxcp)
Το μοναδικό που χρειαζόταν ο Έλληνας Πρωταθλητής ήταν να διατηρήσει το σερβίς του μέχρι το τέλος του σετ κι αυτό έγινε. Γλίτωσε τα δύο μπρέικ πόιντ του Ντρέιπερ και έκανε το 1-0 σετ με 6-3 με το δεύτερο σερβίς του να έχει περισσότερη αποτελεσματικότητα από το πρώτο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gs4abpp80x)

Απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Ντρέιπερ στο δεύτερο σετ

Το δεύτερο σετ είχε αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρώτο, καθώς οι δύο τενίστες είχαν στο νου τους να διατηρήσουν το σερβίς τους και αν βρουν μία ευκαιρία για μπρέικ να την εκμεταλλευτούν, με το σκορ να βρίσκεται στο 2-2 μετά τα τέσσερα πρώτα γκέιμ.

Η συνέχεια παρέμενε στα ίδια επίπεδα, με τον Τσιτσιπά να προσπαθεί να πιέσει με τις επιστροφές του στη μπάλα να κάνει κάποιο μπρέικ, αλλά ο Ντρέιπερ φαίνεται πως "έμαθε" από τα λάθη του και απέφευγε να δώσει ευκαιρίες στον Έλληνα Πρωταθλητή.

Ο Βρετανός έκανε με love game το 5-4 και στη συνέχεια είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ και την ισοφάριση στα σετ. Ο Τσιτσιπάς δε μπόρεσε να το αποφύγει και ο Ντρέιπερ έκανε το ένα στα... ένα ουσιαστικά και έφερε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία.

Έχασε τη ψυχραιμία του και την πρόκριση ο Τσιτσιπάς

Με όπλο το σερβίς τους ξεκίνησαν και το τρίτο σετ οι δύο τενίστες, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να χάνει τρεις ευκαιρίες να βρεθεί μπροστά στο σκορ, αλλά ο Βρετανός κατάφερε να σωθεί και δεν έδωσε το πλεονέκτημα στον Έλληνα Πρωταθλητή.

Στη συνέχεια ο Ντρέιπερ διατήρησε το σερβίς του χωρίς δυσκολία, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς με αρκετούς άσους έδειχνε πως δεν είχε πρόβλημα. Τα δεδομένα άλλαξαν στο ένατο γκέιμ, με τον Έλληνα Πρωταθλητή να εκμεταλλεύεται το δεύτερο μπρέικ που του δόθηκε κι έκανε το 5-4.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gu06e67d9t)
Εκεί που όλοι περίμεναν πως ο Τσιτσιπάς θα κρατήσει το σερβίς του και θα πάρει την πρόκριση, ο Ντρέιπερ έκανε το μπρέικ με love game μάλιστα, με τον Έλληνα να διαμαρτύρεται στα... ελληνικά έντονα στον διαιτητή για ένα πόντο που ίσως τελικά κρίνει και την αναμέτρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gu9e7a4itd)
Το σκηνικό με τον διαιτητή φαίνεται πως επηρέασε τη ψυχραιμία του Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε στη συνέχεια και τ' άλλα δύο σετ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και αποχαιρέτισε το 1000άρι τουρνουά του Σινσινάτι από το δεύτερο κιόλας γύρο της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3guficy0z1t)