Αυτό που είδαν τα μάτια όλων στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ δεν έχει... προηγούμενο! Οι δύο ομάδες έδωσαν μια μοναδική... παράσταση στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου θα κρίνονταν όλα για την πρόκριση στα playoffs του Europa League. Χρειάστηκαν 34 (!) εκτελέσεις πέναλτι για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής που ήταν εντέλει ο "Αίας" και πλέον έχουμε νέο ρεκόρ στην ιστορία των διοργανώσεων της FIFA!


Το Άγιαξ - Παναθηναϊκός γράφτηκε στην ιστορία για τον... μαραθώνιο των πέναλτι

Η αγωνία στα... ύψη και μια αναμονή να χτυπά "κόκκινο"! Όσοι παρακολούθησαν το βράδυ της 15ης Αυγούστου αυτό που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άγιαξ στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα" ήξεραν βαθιά μέσα τους πως ίσως κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ξανά.

Κι όμως, έτσι ήταν! Όλοι γίναμε μάρτυρες μιας διαδικασίας πέναλτι που ανάλογη σαν κι αυτή δεν έχει υπάρξει. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων χτύπησαν 34 πέναλτι, το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των διοργανώσεων της FIFA, καταρρίπτοντας το προηγούμενο που ήταν το 2007 στο Euro U21, όπου Ολλανδία και Αγγλία εκτέλεσαν 32 πέναλτι.

Η Ευρώπη... παραμιλά γι' αυτό το μοναδικό νέο ρεκόρ το οποίο θα έχει πλέον δίπλα του το όνομα του Παναθηναϊκού και του Άγιαξ! Πάντως, το 13-12 στα πέναλτι δεν είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ. Αυτό ανήκει σε δύο ομάδες από τη Μάλτα και την Ιρλανδία και συγκεκριμένα όταν η Τζίρα Γιουνάιτεντ είχε "λυγίσει" την Γκλέντοραν με 14-13 ύστερα από 29 εκτελέσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gt2i9hp5yp)

Μάλιστα, το φοβερό αυτό ρεκόρ έκανε τον γύρο του κόσμου, με κορυφαία ΜΜΕ να αναφέρονται στα 34 πέναλτι και να κάνουν... χαμό στο Twitter και τα social media.