Ο ΠΑΟΚ μετά τον "πικρό" του αποκλεισμό από την Μάλμε στο Champions League συνεχίζει το ευρωπαϊκό του... ταξίδι στα playoffs του Europa League, εκεί όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάμροκ Ρόβερς για να βρεθεί στo League Stage. Η ομάδα από την Ιρλανδία αφού "λύγισε" την Τσέλιε και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι έτοιμη να... ανταμώσει ξανά με τον "δικέφαλο του βορρά" με τον οποίο είχε διασταυρώσει τα ξίφη της ξανά πριν από 13 χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2011/12!

13 χρόνια μετά ΠΑΟΚ και Σάμροκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους ξανά στο Europa League

Πάμε 13 χρόνια πίσω όταν και ο ΠΑΟΚ είχε βρει στον δρόμο του για πρώτη φορά στην ιστορία του την Σάμροκ Ρίβερς την οποία αντιμετώπισε στο Europa League όχι όμως στα playoffs αλλά στην φάση των ομίλων. Στο "τιμόνι" των Θεσσαλονικών βρισκόταν τότε ο Λάζλο Μπόλονι. Τι είχε συμβεί τότε; Οι "ασπρόμαυροι" είχαν κάνει το 2/2, ενώ μάλιστα είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας πίσω τους της Τότεναμ και Ρουμπίν Καζάν.

paok_samroktoumpa

Στην πρώτη μεταξύ τους... συνάντηση, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Σάμροκ για την τρίτη αγωνιστική, εκεί όπου με τα γκολ των Λάζαρ και Βιεϊρίνια πήρε τη νίκη με 2-1.Στην Ιρλανδία, ο "δικέφαλος του βορρά" με καταιγιστική εμφάνιση είχε φύγει με εμφατικό διπλό αφού επικράτησε με 1-3 χάρη στα δύο γκολ του Σαλπιγγίδη και στο ένα του Φωτάκη.

paok_samrok_-_copy

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει την... νικηφόρα παράδοση του κόντρα στους Ιρλανούς, να επαναλάβει ξανά το 2/2 και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το League Stage του Europa League. Η πρώτη... πράξη θα γίνει στην Τούμπα εκεί όπου θέλει να βάλει τις βάεις για πρόκριση και να "τελειώσει" τη δουλειά στη ρεβάνς στην Ιρλανδία!

Η ώρα του πρώτου αγώνα στην Τούμπα και ο διαιτητής του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Σάμροκ Ρόβερς την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, με την UEFA να ανακοινώνει ότι η σέντρα του παιχνιδιού θα γίνει στις 20:30. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο Δουβλίνο.

Η UEFA όρισε και τον διαιτητή που θα διευθύνει την αναμέτρηση στην Τούμπα, με τον άρχων του ματς να είναι ο Αλβανός ρέφερι, Ενέα Γιόρτζι. Ο 40χρονος "σφυρίζει" αγώνες από το 2012, ενώ σε επίπεδο διοργανώσεων της UEFA μετρά 71 αναμετρήσεις. Στην διαιτητική τετράδα θα τον πλαισιώνουν οι συμπατριώτες του, Ντένις Ρέξα, Ρίντιγκερ Τσοκάι και Φλοριάν Λάτα.