Μπορεί η Premier League να θεωρείται το κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, όμως η διαιτησία στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει ξεσηκώσει... θύελλα αντιδράσεων! Δεν ήταν λίγες οι φορές που ειδικά την περσινή χρονιά προκλήθηκε μεγάλος ντόρος για τις αποφάσεις των διαιτητών και πλέον στόχος όλων είναι η αναβάθμιση στο συγκεκριμένο κομμάτι που λίγο-πολύ "αμαυρώνει" το κατά τ' άλλα εξαιρετικό θέαμα που προσφέρουν οι αγγλικές ομάδες με την ποιότητα και το μέγεθός τους.

Ο αρχιδιαιτητής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, θέλησε να προχωρήσει σε μια πρωτοφανή πρόταση, η οποία έχει να κάνει με τη δημοσίευση εγγράφου στο οποίο θα αναφέρονται οι ομάδες που θα υποστηρίζουν οι διαιτητές της Premier League, με απώτερο στόχο την απόλυτη διαφάνεια στις αποφάσεις τους.

Πρωτοφανής πρόταση της PGMOL για τη διαιτησία στην Premier League

Σαν...βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Χάουαρντ Γουέμπ, πρώην ρέφερι και νυν ανώτατο μέλος του αγγλικού συναιτερισμού διαιτητών, πρότεινε να δημοσιευθεί έγγραφο με τις ομάδες που υποστηρίζουν οι διαιτητές της Premier League. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ η PGMOL έχει δεσμευτεί να δημοσιεύει το σκεπτικό των ορισμών της.

Κι όλα αυτά στον... απόηχο της περσινής σεζόν που ουκ ολίγες φορές προέκυψαν "φωνές" για τη διαιτησία, με αποκορύφωμα το γκολ της Λίβερπουλ που δεν μέτρησε στον αγώνα με την Τότεναμ, όπως και ο αγώνας της Νότιγχαμ Φόρεστ στην έδρα της Έβερτον στη "μάχη" της παραμονής.

Μάλιστα, τότε η Νότιγχαμ είχε κατηγορήσει δημόσια ότι ο διαιτητής Στούαρτ Ατγουελ, που είχε οριστεί ως VAR στο κρίσιμο ματς,
 ενήργησε μεροληπτικά, ως οπαδός της Λούτον, η οποία ήταν από τις ομάδες που έδιναν "μάχη" για τον υποβιβασμό.