Πολλά είναι τα ονόματα που... βρίσκονται στο μεταγραφικό προσκήνιο των ελληνικών ομάδων της Super League, με τον Σερντάν Σακίρι να είναι αναμφίβολα ένα από αυτά. Το όνομα του Ελβετού μεσοεπιθετικού "έπαιζε" δυνατά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενώ μάλιστα τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο τις τελευταίες ώρες ότι κλείνει... εισιτήριο για Ελλάδα!


Κόντρα σε όλα ο Σακίρι όχι απλά "εξαφανίζεται" από κάθε συζήτηση για την Ελλάδα αλλά ανακοινώθηκε και επίσημα από ομάδα της Ελβετίας και συγκεκριμένα την Βασιλεία, την ομάδα που τον ανέδειξε και επιστρέφει μετά από 12 ολόκληρα χρόνια με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας! Με λίγα λόγια λειτούργησε για τον ίδιον και το συναίσθημα...

Από την Super League στην.... Βασιλεία με μεταγραφή ο Σακίρι

Με το... παράπονο άφησε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του ο Σερντάν Σακίρι! Πέρα από τις ελληνικές ομάδες, ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο της Μπεσίκτας όσο και ομάδων της Σαουδικής Αραβίας. Παρ' όλα αυτά αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για την ομάδα της... καρδιάς του, την Βασιλεία η οποία και τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά.

Ο Σακίρι που έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο με την Βασιλεία, αποχώρησε ως ελεύθερος από την Σικάγο Φάιερ του MLS με την οποία από το 2022 μέτρησε 16 γκολ σε 75 εμφανίσεις που κατέγραψε. Στο παρελθόν ο 32χρονος μεσοεπιεθτικός έχει φορέσει τις φανέλες των Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Στόουκ και Λιόν, ενώ με την εθνική Ελβετίας από την οποία αποφάσισε να αποσυρθεί την περσινή σεζόν, κατέγραψε συνολικά 125 συμμετοχές με απολογισμό 32 γκολ.

Φυσικά, μένει να δούμε αν θα "κλείσει" εντέλει την καριέρα του στην ομάδα της... καρδιάς του, την Βασιλεία η οποία έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Υπενθυμίζεται ότι οι Ελβετοί τον είχαν πουλήσει το 2012 στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 12.000.000 ευρώ!