Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά μπάσκετ Ανδρών για τους και αυτό ήταν το έκτο διαδοχικό. Στη Βοστόνη, από τη μεριά τους, έτριβαν τα χέρια τους. Όχι για τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας, αλλά για τον τρόπο που ο Στιβ Κερ και το τεχνικό επιτελείο του συμπεριφέρθηκαν στον Τζέισον Τέιτουμ.

Οι πρωταθλητές του NBA, Μπόστον Σέλτικς, είδαν όλα να πηγαίνουν κατ’ ευχή. Σχήμα οξύμωρο εξαρχής, όμως οι “Κέλτες” δεν έχουν λόγο να αισθάνονται θιγμένοι για ό,τι έγινε το καλοκαίρι. Τουναντίον, πρέπει να νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντι στην εθνική ομάδα, που ξύπνησε το υπαρκτό και αποδεδειγμένο θηρίο με την πράσινη φανέλα.

NBA: Ο MVP που παραγκωνίστηκε

Στη Βοστόνη δεν μπορούσαν να προσβλέπουν σε καλύτερη εξέλιξη. Αρχικά, εκτός διαλογής ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος καταδυνάστευσε τους αντιπάλους του στα playoffs και ήταν καλός στο βαθμό που να πάρει το MVP των τελικών.




Για έναν αθλητή τέτοιας ποιότητας, ο υποσκελισμός είναι αυτόφωτα κίνητρο ώστε όχι μόνο να είναι καλύτερος την επόμενη περίοδο, αλλά να σημαδέψει εκείνους που κατ’ αυτόν άδικα του πήραν τη θέση. Ο Άντονι Έντουαρντς, ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Κέβιν Ντουράντ, βεβαίως, βρίσκονται στη Δύση, παρ’ όλα αυτά έχει ήδη “κυκλώσει” τα ονόματά τους και το ίδιο συμβαίνει με τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, τον πόιντ γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος ήξερε πως δεν επρόκειτο να παίζει πολύ και το αποδέχθηκε, σε σημείο που ήταν ευχαριστημένος με το “πιο άκοπο”, όπως έγραψε και ο ίδιος, “χρυσό μετάλλιο στην καριέρα μου”.

Ο Τέιτουμ “διψάει” για αίμα

Ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο έχει ο Τζέισον Τέιτουμ. Τον τράβηξαν στην προετοιμασία, στα φιλικά, για να μην παίξει καθόλου στον ημιτελικό με τη Σερβία, που ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι των ΗΠΑ σε αυτό το τουρνουά, και να αγωνιστεί 11 λεπτά στον τελικό με τη Γαλλία.




Ο Τέιτουμ τα έχει μαζεμένα, αφού δεν είναι μόνο οι φτηνές δικαιολογίες του Στιβ Κερ, ότι δηλαδή μαθηματικά δεν γινόταν να παίζει πάνω από 10 λεπτά, αλλά και όλοι εκείνοι που τον θεωρούν καλό παίκτη, αλλά όχι μεγάλο σταρ, από την αρχή της καριέρας του και οι οποίοι ανέδειξαν εκκωφαντικά τη δικαίωσή τους μετά τους τελικούς του NBA, όταν έλεγαν ότι δεν είναι καν ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα τους.

Τώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν, το NBA πρέπει να ξεκινήσει σιγά σιγά να φοβάται τους Μπόστον Σέλτικς. Είναι η μακράν καλύτερη ομάδα στην Ανατολή, με έναν κορμό χρόνων, και οι δύο σούπερ σταρ της διψούν για αίμα και για μια εκδίκηση που θα μπορούν να τρίψουν στα μούτρα όλων όσοι έχουν υποτιμήσει όλα αυτά τα χρόνια.