Έγινε ξεκάθαρο, με τη νέα πρόταση της Μοντερέι στην ΑΕΚ για τον Ορμπελίν Πινέδα, ότι οι Μεξικανοί θα πιέσουν την περίπτωση ως το τέλος. Μοιάζει, δε, κρυστάλλινο ότι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, δεν θα υποχωρήσει. 

Από το Μεξικό έχουν μηχανευτεί κάθε πιθανή μέθοδο για να πείσουν την ΑΕΚ να αφήσει τον Πινέδα. Από την επίκληση στο συναίσθημα ως τις παχυλές προτάσεις, στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν ακούν κουβέντα για τον Μεξικανό. 

Ο Μάριος Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε τη νομική οδό για να αποθαρρύνει τον ατζέντη του. Η επίσημη προσέγγιση της ΠΑΕ είναι ότι χρησιμοποιεί δόλιες μεθόδους για να στείλει τον Πινέδα στην πατρίδα του. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη προβεί σε ανακοινώσεις, διαμηνύοντας, σε τόνο αποφασιστικό, πως ο 28χρονος μεσοεπιθετικός δεν είναι προς πώληση. 

ΑΕΚ: Ο αποκλεισμός αναζωογόνησε τη Μοντερέι

Η Μοντερέι, τώρα, παίζει το τελευταίο χαρτί της για να αποκτήσει τον Πινέδα. Η μεταγραφική περίοδος για τους παίκτες με συμβόλαιο λήγει στις 31 Αυγούστου. Μετά τον αποκλεισμό στον τρίτο γύρο του Conference League, η "Ένωση" χάνει χρήματα από μια πιθανή πρόκριση στη League Stage. Η εποχή Ηλιόπουλου, έως τώρα, έχει μόνο έξοδα. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ προβάλλει σθεναρή αντίσταση σε κάθε απόπειρα. 

Έτσι έγινε και τώρα, που η Μοντερέι δεν έχασε καιρό, μετά τον αποκλεισμό στα παιχνίδια με τη Νόα. Οι Μεξικανοί υπέβαλαν νέα, επίσημη πρόταση, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να λέει νέο "όχι". 

Οι Μεξικανοί θα συνεχίσουν, πάντως, ελπίζοντας ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να θέλει να καλύψει μέρος της ζημίας από τον αποκλεισμό. Τα ΜΜΕ της χώρας φέρουν τον παίκτη σύμμαχο της συγκεκριμένης μετακίνησης. Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα, που είναι στη δυσκολότερη θέση από τότε που ανέλαβε, δείχνει θετικός στη φυγή του Πινέδα. Τουλάχιστον, αυτό πληροφορούν από την κεντρική Αμερική.