Με δύο ισοπαλίες, 1-1, της Αθλέτικ Μπιλμπάο με τη Χετάφε και της Μπέτις με την Τζιρόνα άρχισε η πρώτη αγωνιστική της LaLiga και τα "Χ" τρίτωσαν στα Κανάρια, όπου η Πάλμας και η Σεβίλλη πήραν από ένα βαθμό, σε παιχνίδι που, κατ' εξαίρεση, τελείωσε με σκορ 2-2. Μάλιστα, η αναμέτρηση είχε δύο αυτογκόλ, από Σουάρες, που έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, στο 25', και από Νιανζού, που έφερε το παιχνίδι στα ίσια, στο 42'. 

Η Σεβίλλη προηγήθηκε και δεύτερη φορά, στο 61', αλλά στο 71' ο Ραμίρες ισοφάρισε. 

La Liga: Οι δύο ρόλοι του Άσπας

Από τη μεριά της, η Θέλτα έκανε θετική εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα, νικώντας στο Βίγκο 2-1 την Αλαβές. Ο Ιάγκο Άσπας και ο Τάσος Δουβίκας ξεκίνησαν μαζί στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, με τον Έλληνα φορ να αντικαθίσταται στο 78'. 

Ο Άσπας έπαιξε δύο ρόλους: πρώτα, στο 43', αστόχησε σε πέναλτι που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια, μια και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κίκε Γκαρσία στο 17'. 

Ωστόσο, ο σημαντικός Ισπανός επιθετικός έβαλε το γκολ της νίκης για τη Θέλτα, στο 84', από πάσα του Βίλοτ Σβέντμπεργκ, ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 66'. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 17 Αυγούστου με δύο παιχνίδια και την Μπαρτσελόνα να κάνει την πρεμιέρα της στη Βαλένθια, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα (22:00).