Για τους φίλους της Ίπσουιτς το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν ιστορικής σημασίας για την αγαπημένη τους ομάδα! 22 χρόνια χρειάστηκε να κάνουν υπομονή για τη δουν να αγωνίζεται σε πρώτη αγωνιστική της Premier League. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένo διάστημα, την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ επισκέφτηκε το "Πόρτμαν Ρόουντ" το είχε πράξει με προπονητή τον Ζεράρ Ουγιέ και μεγάλο της αστέρι τον Μάικλ Όουεν! Ήταν Φεβρουάριος του 2002! 

Στους "κόκκινους", βέβαια, άπαντες γνώριζαν ότι η πρεμιέρα του Άρνε Σλοτ στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν θα είχε καμία σχέση με εκείνο το 0-6 της τελευταίας "κόκκινης" βόλτας στο ιστορικό γήπεδο των "μπλε". Πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, άλλωστε; 

Εννιά χρόνια με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο οι παίκτες της Λίβερπουλ ήξεραν... απ' έξω κι ανακατωτά τα "θέλω" του Γερμανού και εφάρμοζαν την τακτική του θαρρείς και αγωνίζονταν με... αυτόματο πιλότο. Οι "κόκκινοι" χρειάστηκαν ένα ημίχρονο προσαρμογής στη νέα τους πραγματικότητα, αλλά ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν με άνεση στο πρώτο πολύτιμο τρίποντο της σεζόν (0-2), παρουσιάζοντας τα πρώτα δείγματα γραφής του ποδοσφαίρου που επιθυμεί να παρουσιάσει ο νέος τους "στρατηγός". 

Η αγωνία του Εντ Σίραν για την αγαπημένη του Ίπσουιτς

Στο πρώτα 45 λεπτά του Ολλανδού προπονητή σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος, οι "reds" έμοιαζαν να βρίσκονται... στα χαμένα! Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ'  όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Σλοτ δεν κατάφεραν να παράξουν ούτε μισή φάση της προκοπής απέναντι στους νεοφώτιστους γηπεδούχους. Αντίθετα ο Γκριβς και ο Χάτσινσον ήταν εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ (στο 20' και το 32') αλλά είδαν τον Άλισον να σταματάει τις προσπάθειές τους, προς απογοήτευση του Εντ Σίραν που έτρωγε τα νύχια του από αγωνία. 

Ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής που λατρεύει την Ίπσουιτς (όντας πλέον και μέτοχος της ομάδας) ήταν έντεκα χρονών την τελευταία φορά που η ιστορική αγγλική ομάδα βρισκόταν στη μεγάλη κατηγορία και έδειξε να απολαμβάνει την εμπειρία τηρώντας ευλαβικά όλες τις παραδόσεις τις ποδοσφαιρικής μυσταγωγίας στο Νησί. 

Τα πρώτα γκολ της εποχής Σλοτ ήταν... μαγικά

Με τους παίκτες της Λίβερπουλ να προσπαθούν να προσαμοστούν με μεγαλύτερη επιτυχία στα "θέλω" της νέας εποχής, ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε με τους "κόκκινους" να αγγίζουν το γκολ στο 58' με κεφαλιά του Ζότα. 

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Πορτογάλος δεν θα αστοχούσε ξανά! Και το πρώτο επίσημο γκολ των ημερών του Άρνε Σλοτ ήταν βγαλμένο από το... εγχειρίδιο του Γιούργκεν Κλοπ. Υποδειγματική επίθεση με τρεις μεταβιβάσεις, τον Σαλάχ να τη "σερβίρει" στα πόδια του Ζότα και το 0-1 να απελευθερώνει τους κάπως αγχωμένους φιλοξενούμενους. 

H Λίβερπουλ άρχισε να γίνεται... αφόρητα πιεστική, μέσα σε 20 λεπτά είχε δημιουργήσει 8 τελικές προσπάθειες (όταν στο α' ημίχρονο δεν είχε ούτε... τελική), η μπάλα κυκλοφορούσε πλέον με μεγάλη ταχύτητα και οι υπέροχοι συνδυασμοί απενεργοποιούσαν την άμυνα των "μπλε" όπως συνέβη και στο 65', όταν Σομποζλάι και Σαλάχ άλλαξαν υπέροχα την μπάλα και ο Αιγύπτιος πέτυχε το 9ο του γκολ σε πρεμιέρα της Premier League καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ στην κατηγορία! 

Όσο... τιμητικό ήταν το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών για τους παίκτες του Σλοτ, άλλο τόσο "φτωχό" έμοιαζε το 0-2 για να αποδώσει την κυριαρχία τους στο δεύτερο ημίχρονο. 

Με τον Κώστα Τσιμίκα να χρησιμοποιείται ως αλλαγή (αντικατέστησε στο 78' τον Ρόμπερτσον) η Λίβερπουλ άγγιξε κι άλλα γκολ μέχρι το φινάλε, αλλά το σκορ δεν έμελλε να διαφοροποιηθεί, με τον Σλοτ να γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των "κόκκινων" που κερδίζει αγώνα της πρεμιέρας του μετά το 1985 και τον θρυλικό Κένι Νταλγκλίς!